Виховний захід з фінансової грамотності для студентів І курсу технічного відділення «Кредит – мої права та обов’язки»

Технічне відділення

20 березня 2023

20 березня 2023 року для здобувачів освіти 11-Б та 11-Д груп технічного відділення спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія» в аудиторії №16 було проведено відкритий виховний захід, присвячений Global Money Week 2023  з фінансової грамотності «Кредит – мої права та обов’язки» куратором Чорною Іриною Василівною.

Основна мета заняття – ознайомити студентів з фінансовим інструментом «кредит», отримати практичні навички щодо його використання у власному фінансовому житті, дізнатися про різні види кредитних послуг, навчитися порівнювати та обирати кредитні пропозиції, знати про обов’язки позичальника, бути обізнаними щодо захисту своїх прав як споживача фінансових послуг, розвивати вміння ефективно використовувати власні фінансові ресурси, формувати належну фінансову культуру на особистому та суспільному рівнях.

Здобувачі освіти навчилися використовувати фінансові інструменти, ознайомилися з поняттями споживчий кредит, кредитний договір, паспорт кредиту, несплачений кредит, обставини та умови виплати, передавання боргу колекторським кампаніям, захист прав споживачів фінансових послуг, кредитна історія. На заході були присутні викладачі циклової комісії будівельних дисциплін.

Здобувачі освіти та присутні проявили високий інтерес і активність до дискусії, задаючи питання, що стосуються практичної сторони кредитів та фінансової грамотності, особливості кредитування в умовах військового стану. Студенти отримали практичні навики користування фінансовим калькулятором.

Мета, яка була поставлена куратором досягнута.

 

Ірина Чорна, к.т.н., голова циклової комісії будівельних дисциплін,

куратор 11-Б групи