Виїзна лекція на агропідприємство «UTAGRO»

Відділення програмування Рада роботодавців ВП

23 лютого 2023

23 лютого 2023 року студенти 1-го курсу ОС «Бакалавр» спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» разом із завідувачкою відділення програмування Іриною Якимчук та викладачем програмування та інформаційних дисциплін Юлією Дедюхіною відвідали агропідприємство «UTAGRO», що знаходиться у м. Рівне.

UTAGRO – сучасне українське виробництво, що створює корми за високими стандартами та будує надійні стосунки з партнерами, впроваджуючи та використовуючи новітні технології та автоматизовані системи керування. Компанія створена  у 2010 році, і з 2016 року має власне виробництво.

Під час зустрічі студенти у вигляді лекційної зустрічі в межах дисципліни «Проектування інформаційних систем» ознайомились з предметною областю підприємства – основними принципами роботи усіх ланок галузі, оцінили важливість тісного зв'язку автоматизації та комп'ютеризації агробізнесу.

Директор підприємства Юрій Титечко на власному прикладі розповів про сучасні засоби, які використовуються під час роботи, зокрема супутникові можливості, мобільні пристрої та штучний інтелект. Компанія реалізовує власну продукцію в межах України, а також експортує за кордон: Бельгія, Данія, Голландія, Чехія.

Використовує європейську модель управлінської звітності. За допомогою сучасних ІТ-технологій налагоджена, так звана «Система точного землеробства», яка дає змогу в режимі реального часу за допомогою супутників контролювати та, навіть, прогнозувати обсяг врожаю.

Здобувачі освіти усвідомили, що імплементування досвіду, а також практики з використанням сучасних засобів та технології, дають можливість робити улюблену справу. Ця зустріч дозволила засвоїти, що інноваційні підходи ведення бізнесу, дають можливість продовжити знайомство з роботою підприємства. Наступна зустріч, сподіваємося, буде відбуватися на земельних ділянках, де застосовуються сучасні трактори, сівалки та комбайни, які оснащені сучасним програмним забезпеченням, електронікою фірми John Deere. 

Юлія Дедюхіна, викладач 

Ірина Якимчук, завідувач відділення програмування