ПРАВОПРОСВІТНИЦЬКИЙ ЗАХІД НА ТЕМУ «ВІЙСЬКОВИЙ ОБЛІК ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ»

Відділення програмування

22 лютого 2023

Здобувачі освіти відділення програмування (групи 12-ІП, 24-ІП, 41-ІП, 42-ІП, 43-ІП) разом з кураторами, викладачами Ю. О. Коняхіним, Є. В. Масталярчуком та М. І. Ушаковим відвідали просвітницький захід, організований клубом «Феміда» у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці 22 лютого 2023 року. Зустріч з юристом Рівненського бюро правової допомоги Юрієм Висоцьким допомогла розібратися у категоріях військового обліку, категоріях осіб, придатних до призову, санкціях, передбачених за ухилення від військового обов’язку.

Працівники бібліотеки підібрали пізнавальну літературу з історії Українського війська і вітчизняної військової символіки.

Юнки і юнаки зацікавлено слухали фахівця. Вони поставили значну кількість запитань щодо висвітленої, на жаль, актуальної для українського воєнного сьогодення теми.

Такі просвітницькі заходи формують особливо важливу в умовах розвитку сучасного суспільства загальну компетентність майбутнього фахівця з урахуванням Державного стандарту, зокрема здатність реалізувати свої права й обов’язки як члена громадянського (вільного демократичного) суспільства, усвідомлювати його цінності та необхідність сталого розвитку, верховенства права, прав і свобод людини та громадянина в Україні.

 

Микола УШАКОВ, викладач програмування та інформаційних дисциплін