Зустріч студентів відділення програмування з представниками кіберполіції

Відділення програмування

21 лютого 2023

21 лютого 2023 року Рівненський фаховий коледж НУБІП України відвідали представники кіберполіції міста Рівного. Слухачами були запрошені студенти І, ІІ та ІІІ курсів. Мета зустрічі ґрунтувалася на необхідності боротьби не тільки у зонах активних бойових дій воїнами ЗСУ, а й на, так званому, кіберфронті.

Поняття війни давно вийшло за звичні межі. На сьогоднішній день ми бачимо різні прийоми знищення української нації. І частина з них походить саме з інформаційної сфери. Це і втручання у роботу систем критичної інфраструктури, і блокування адміністративних ресурсів, і провокації, і маніпулювання громадською думкою, тощо. Тому наше завдання на сьогодні – не стояти осторонь кинутих нам викликів і боротися з ворогом усіма доступними засобами.

Представники кіберполіції наголосили на тому, що кожен здатен виконувати якийсь свій клаптик роботи – саме той, що виходить найкраще, саме той, якому можна приділити час тут і зараз. І тому, один з інструментів боротьби з ворогом – це StopRussia | MRIYA. Це cинергія кіберполіції України та волонтерів для протидії російським окупантам у медіапросторі. Це рух, до якого може долучитися кожен небайдужий.

Євгеній Масталярчук, викладач