Хакатон з розробки ігор Global Game Jam 2023

Відділення програмування

06 лютого 2023

Вже не перший рік ВСП «РФК НУБіП України» бере участь у міжнародному хакатоні. З 28 січня по 5 лютого  було проведено хакатон на базі Zagrava Games. У всьому світі водночас відбувався глобальний хакатон з розробки ігор Global Game Jam 2023. Джем об’єднує як досвідчених розробників, так і новачків, адже, це чудова нагода продемонструвати свій професіоналізм чи вперше спробувати себе у геймдеві і зсередини подивитися, як відбувається створення гри з нуля.

Ці вихідні дали змогу згадати довоєнні та докарантинні часи. Джемери з ентузіасмом сформували команди «на ремоуті» та плідно працювали над іграми. Оскільки кінцевий термін завантаження ігор – 4 лютого, цьогорічний джем такоє дає повний тиждень на розробку!

28 січня о 20:00 за київським часом головні організатори Джему повідомили тему: «Roots». 

Global Game Jam – це соціальний захід, спрямований на знайомство ентузіастів та професіоналів ігробудівництва, роботу в команді, презентацію створених проектів. Тому на Міжнародному рівні усі проекти джему презентуються рівним чином, тут немає конкурсу чи рейтингу. Але організатори Global Game Jam Ukraine, проводять конкурс проектів джему по країні, щоб визначити розробки, які найбільш перспективні для перетворення у повноцінну гру.

Учасниками також стали наші студентів відділення програмування:команда Cribls із грою Ancestors whisper, команда SVG team із грою The tree of wisdom, команда SimpleDev із грою Roots of Time, команда FreshSQUAD із грою Dynasty of Sword and Ax, команда Bamboozled. Нажаль, не всі команди вийшли на фініш та презентувалися. Команди не можуть похвалитися хорошими місцями. Але це є неоцінений досвід. Учасники отримали подарунки на згадку про участь у міжнародний конкурс зі створення комп’ютерних ігор Global Game Jam.

Щиро дякуємо усім, хто долучився до глобального хакатону, бажаємо успіхів переможцям на наступних етапах та запрошуємо усіх бажаючих на Global Game Jam 2024. Гарна спроба застосувати фахові компетентності. Сподіваємося, що така участь відділення програмування стане в нагоді всім, хто хоче бути розробником ігор! Бажаємо успіхів!

Тетяна Черняк, викладач