Засідання педагогічної ради

Коледж

01 лютого 2023

01 лютого 2023 року відбулося засідання педагогічної ради Відокремленого структурного підрозділу «Рівненський  фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України».

На порядку денному було розглянуто такі питання: 1. Про хід виконання рішень попередніх педрад. Інформація Кристопчук  Т., секретаря педради. 2. Про підсумки діяльності колективу коледжу за період з 14.12.2022 до 01.02.2023. Доповідає: Я. Корсун, директор коледжу. 3. Про підсумки успішності студентів коледжу у І семестрі 2022-2023 н.р. Доповідає: В. Царук, заступник директора з навчальної роботи. 4. Адаптація студентів нового набору до освітнього процесу в коледжі. Доповідають: С.Гулюк, І.Мартинова, С. Шалай, І. Якимчук, завідувачі відділень. 5. Профорієнтаційна робота – запорука успішного майбутнього ВСП «РФК НУБіП України». Доповідає: О. Качановський, відповідальний секретар приймальної комісії. Готують: члени приймальної комісії. 6. Різне. 6.1. Про затвердження Річного плану підвищення кваліфікації педагогічних працівників ВСП «РФК НУБіП України» на 2023 рік. Доповідає: Л. Балдич, методист коледжу. 6.2. Про стипендіальне забезпечення за підсумками семестрового контролю 2022-2023 навчального року. Доповідає: О. Талімончук, заступник директора з виховної роботи. 6.3. Про внесення змін у правила призначення виплати стипендій у ВСП «РФК НУБіП України». Доповідає: О. Талімончук, заступник директора з виховної роботи. 6.4. Про особливості проведення національного мультипредметного тесту у 2023 році. Доповідає: В. Гуменюк, голова циклової комісії загальноосвітніх дисциплін.

Кристопчук Т., секретар педради, поінформувала про хід виконання рішень попередніх педрад. Зокрема, залучено студентів до проходження підготовки онлайн з української мови, англійської мов, математики та історії України на сайті testportal.gov.ua; розроблено план підвищення кваліфікації та затверджено його педагогічною радою; здійснено моніторинг змін у трудовому законодавстві; призначено стипендію міського голови м. Рівне на 2023 рік Юрим Софії, студентці 32-Ю групи. Зазначалося, що у стадії виконання перебувають такі рішення педагогічної ради: затвердження Положення про приймальну комісію ВСП «РФК НУБіП України»; затвердження Правил прийому у ВСП «РФК НУБіП України» на 2023 рік.

Корсун Я., директор коледжу, акцентував на організації та проведенні щорічних педагогічних читань. Наголошувалося на зв’язку з виробництвом та роботодавцями (на базі коледжу відбувся практичний семінар для керівників та бухгалтерів агропідприємств). Зверталась увага на волонтерську діяльність. Не залишилась поза увагою студентів участь у позааудиторних заходах, олімпіадах.

Царук В., заступник директора з навчальної роботи, ознайомив з нормативною базою та організацією освітнього процесу. Відповідно до наказу  № 01 ОД від 04 січня 2023 року навчання у коледжі в ІІ семестрі у 2022-2023 н.р. розпочинатиметься 13 лютого 2023 року. Проаналізовано підсумки успішності студентів коледжу у І семестрі 2022-2023 н.р. Зазначалося, що в цілому якісна успішність загалом по коледжу знизилася на 2,8 відсотків (з 52,6 до 49,8). 45 здобувачів освіти складали екзаменаційну сесію дистанційно у зв’язку з перебуванням за кордоном.

Качановський О., відповідальний секретар приймальної комісії, визначив склад приймальної комісії на 2023 р. Проаналізовано нормативні документи. Визначено особливості вступної кампанії 2023 р. Нововведеннями у 2023 році є запровадження так званого мінімального прохідного балу, який дорівнюватиме не менше 10% правильних відповідей з кожного навчального предмета. Визначено завдання: проведення профорієнтаційної роботи серед учнів ЗОШ та ВПУ м. Рівне та Рівненської області; організація та проведення Дня відкритих дверей; організація підготовчих курсів до вступу у коледж; профорієнтаційна робота у мережі інтернет

Балдич Л., методист коледжу, проінформувала про результати підвищення кваліфікації працівниками коледжу. Наголошувалося на тому, що документальне оформлення стажування проходило відповідно до «Положення про професійний розвиток педагогічних та науково-педагогічних працівників». Викладачі соціальних дисциплін Навозняк Людмила Михайлівна, Лук’янчук Світлана Василівна, економічних дисциплін Конончук Оксана Миколаївна, землевпорядних дисциплін Булакевич Сергій Васильович, Рудько Ольга Миколаївна, Кийко Неля Миколаївна, Кушірук Олександр Миколайович, будівельних дисциплін Сорока Тетяна Петрівна пройшли навчання за дистанційною формою на освітній платформі ТОВ «Академії цифрового розвитку» в межах програми «Google Digital Tools for Education/Цифрові інструменти Google для освіти», виконали необхідний обсяг завдань в межах курсу, набули компетентностей передбачених завданнями курсу «Цифрові інструменти Google для освіти», отримали сертифікати, обсяг 30 годин.

Талімончук О., заступник директора з виховної роботи, проінформував про результати стипендіального забезпечення за підсумками семестрового контролю 2022-2023  навчального року. Визначено зміни у правилах призначення виплати стипендій у ВСП «РФК НУБіП України».

Гуменюк В., голова циклової комісії загальноосвітніх дисциплін, визначив особливості проведення національного мультипредметного тесту у 2023 році.

Засідання педагогічної ради пройшло у форматі офлайн.

На засіданні педагогічної ради відповідно до питань порядку денного було прийнято рішення, одноголосно схвалені членами педагогічної ради.

 

Т. Кристопчук, секретар педагогічної ради