Засідання педагогічної ради ВСП "Рівненський  фаховий коледж НУБіП України"

Коледж

14 грудня 2022

14 грудня 2022 року відбулося засідання педагогічної ради Відокремленого структурного підрозділу "Рівненський  фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України". На порядку денному було розглянуто такі питання: 1. Про хід виконання рішень попередніх педрад. Інформує: Т. Кристопчук, секретар педагогічної ради. 2. Про підсумки діяльності колективу коледжу за період з 19.10.2022 до 14.12.2022. Доповідає: Я. Корсун, директор коледжу. 3. Результати навчальних досягнень студентів з дисциплін, з яких буде проводитись державна підсумкова атестація у формі НМТ. Доповідає: В. Гуменюк, голова циклової комісії загальноосвітніх дисциплін, Т. Кристопчук, голова циклової комісії гуманітарних дисциплін. 4. Про підсумки проведення вступної кампанії у 2022 році та особливості вступу у 2023 році. Доповідає: О. Качановський, відповідальний секретар приймальної комісії. 5. Про підвищення кваліфікації педагогічних працівників коледжу у 2022 році. Доповідає: Л. Балдич, методист коледжу. 6. Особливості регулювання трудових відносин під час воєнного стану. Доповідає: І. Яткевич, помічник директора з кадрової роботи. 7. Різне. 7.1. Про подання кандидатури студента на призначення стипендії міського голови м. Рівне на 2023 рік. Доповідає: О. Талімончук, заступник директора з виховної роботи.

Я. Корсун, директор коледжу, доповів про підсумки діяльності колективу коледжу за період з 19.10.2022 до 14.12.2022.

В.Гуменюк, голова циклової комісії загальноосвітніх дисциплін, звернув увагу на законопроєкт, який пропонує скасувати державну підсумкову атестацію  для здобувачів освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2022-2023 навчальному році. Прийом до закладів вищої та фахової передвищої освіти для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра та магістра, який здійснювався цьогоріч в особливому порядку, продовжується на 2023 рік. У МОН анонсували новий формат тестування. Традиційне ЗНО у 2023 році замінить удосконалений НМТ.

Т.Кристопчук, голова циклової комісії гуманітарних дисциплін,  акцентувала на тому,  що зміст завдань блоку НМТ з української мови буде відповідати чинній програмі ЗНО з української мови. Зверталась увага на те, що у відповідній програмі здобувачів освіти має цікавити лише та частина, що стосується української мови. Ця частина охоплює всі мовні теми, вивчення яких передбачено в шкільному курсі української мови. Акцентувалось, що в блоці НМТ з української мови не буде завдань, які передбачають надання письмової розгорнутої чи короткої відповідей, як не буде й завдань з української літератури.

Л. Балдич, методист коледжу, проінформувала про результати підвищення кваліфікації педагогічних працівників у 2022 році та подала на розгляд орієнтовний план підвищення кваліфікації на 2023 рік.

І. Яткевич, помічник директора з кадрової роботи, акцентувала на тому, що на період дії воєнного стану вводяться обмеження конституційних прав і свобод людини і громадянина відповідно до статей 43, 44 Конституції України. Зазначалося, що згідно з ч. 1 ст. 3 Закону 1 у період дії воєнного стану роботодавець має право перевести працівника на іншу роботу, не обумовлену трудовим договором, без його згоди (крім переведення на роботу в іншу місцевість, на території якої тривають активні бойові дії), якщо така робота не протипоказана працівникові за станом здоров’я, лише для відвернення або ліквідації: наслідків бойових дій, а також інших обставин, що ставлять або можуть становити загрозу життю чи нормальним життєвим умовам людей, з оплатою праці за виконану роботу не нижче середньої зарплати за попередньою роботою. Визначено додаткову підставу розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця – неможливість забезпечення працівника роботою у зв'язку із знищенням (відсутністю) виробничих, організаційних та технічних умов.

О. Талімончук, заступник директора з виховної роботи, проінформував про подання кандидатури студента на призначення стипендії міського голови м. Рівне на 2023 рік. Одноголосно членами педагогічної ради підтримано кандидатуру  Юрим Софії, студентки 32-Ю групи, на призначення стипендії міського голови м. Рівне на 2023 рік.

На засіданні педагогічної ради відповідно до питань порядку денного було прийнято рішення, одноголосно схвалені членами педагогічної ради.

 

Тетяна Кристопчук, секретар педагогічної ради