Зерносховище

Коледж

28 жовтня 2022

27 жовтня студенти та викладачі коледжу відвідали  Рівненський академічний музично-драматичним театр.

Переглянули виставу ЗЕРНОСХОВИЩЕ – у четверту суботу листопада в Україна щороку вшановують загиблих від голоду. Голодомор був одним з елементів комуністичного тоталітарного режиму. Це була цілеспрямована політика знищення народу.

1932-1933 рр. голодомор поставив націю на межу існування. За свідченням істориків це була відповідь влади на масові протести українців проти політики Сталіна. Терор голодом тривав в Україні 22 місяці. Представники радянської верхівки конфіскували у селян врожай зернових та інші продукти харчування. Дослідники голодомору в Україна називають різне число жертв голоду: від 4 до 12 мільйонів осіб. Точну кількість жертв встановити неможливо. Найбільше постраждали від голодомору колишні Харківська і Київська області (теперішні Полтавська, Сумська, Харківська, Черкаська, Київська, Житомирська області). На ці території припало 52,8% загиблих.  

Керівництво СРСР замовчувало факт смерті українців від штучного голоду довгий час. Заговорили на цю тему лише після відновлення  незалежності України 1991 року, а 28 листопада 2006 року Голодомор був визнаний геноцидом на законодавчому рівні.

Режисер вистави – Максим Голенко

Продюсер – народний артист України, лауреат Національної премії ім. Т. Г. Шевченка Володимир Петрів.

Дякуємо всім акторам та глядачам!

 

Юрій Коняхін, викладач історії