Вплив інформаційного потоку під час війни

Відділення програмування

28 жовтня 2022

В усьому світі з 24 по 30 жовтня проходить Глобальний тиждень медіаграмотності.

29 жовтня 2022 року Куделею Оксаною у групі 21-ІП було проведено відкрите заняття на тему «Вплив інформаційного потоку під час війни».

На занятті були розглянуті сучасні проблеми, які люди зустрічають кожен день в інформаційному потоці. Разом зі студентами були розкриті такі питання, як медіаграмотність, безпека в інформаційному просторі, розглянули допомогу і поради при використані різного виду інформації та використання різних маніпуляцій в медіа.

Також були розглянуті проблеми, які ми зустрічаємо кожен день в інформаційному потоці. Матеріал був зосереджений на сучасний новинний план, нажаль війну. Більш детально були обговоренні такі проблеми, як: емоції під час війни, правила роботи з інформацією, допомога, прогнози, безпека. Це є необхідні пункти порад у сучасному медіа середовищі, адже зараз ми перебуваємо у дуже насиченому потоці інформації. Її ми отримуємо кожен день у великих кількостях, тому в сьогоднішніх реаліях необхідно вміти відрізняти(фільтрувати), адже наразі існує дуже багато фейків.

Також важливо пам'ятати про свою безпеку (передання своїх даних і тому подібне). Основне з цього всього є контроль своїх емоцій, варто два рази обдумати новину перш ніж її пересилати кудись інде або ділитись з друзями.

 

Оксана КУДЕЛЯ, викладач програмуваннята інформаційних дисциплін