Студенти  геодезії та землеустрою вивчають основні морфологічні ознаки ґрунтів України

Технічне відділення

27 жовтня 2022

27 жовтня 2022 року викладач землевпорядних дисциплін Русіна Неля Григорівна провела відкрите заняття зі студентами  22-З групи технічного відділення спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» з дисципліни «Основи ґрунтознавства та геології» з теми «Визначення гранулометричного складу ґрунтів».

Основна мета заняття – набуття практичних навиків з визначення гранулометричного складу ґрунтів.

На практичному занятті використані різні форми і методи роботи зі студентами: розповідь, пояснення, демонстрація, лабораторне дослідження, тестування.

Важливим загальним і актуальним завданням для всього людства є збереження біологічного різноманіття, що своєю чергою, нерозривно пов’язане зі збереженням ґрунтового покриву. Ґрунти є основою сільського господарства і середовищем, в якому зростають практично всі продовольчі культури. Так 95 % нашого продовольства виробляють безпосередньо чи опосередковано на ґрунтах. Тому знання про ґрунти займають значне місце серед професійних компетенцій фахівця галузі геодезії та землеустрою.

Зазначимо, що під час вивчення дисципліни здобувачі освіти технічного відділення спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» проводять ряд лабораторних дослідів з ознайомлення основних морфологічних ознак ґрунту (забарвлення, механічний склад, структура, новоутворення і включення, кислотність, будова профілю). Лабораторні заняття проходять цікаво і ефективно, а студенти не лише набувають професійних навичок, а й особливо позитивно налаштовуються на навчання.

Неля Русіна, викладач землевпорядних дисциплін