Засідання педагогічної ради Відокремленого структурного підрозділу «Рівненський  фаховий коледж НУБіП України»

Коледж

20 жовтня 2022

20 жовтня 2022 року відбулося засідання педагогічної ради Відокремленого структурного підрозділу «Рівненський  фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України».

На порядку денному було розглянуто такі питання: 1. Про хід виконання рішень попередніх педрад. Інформація Кристопчук  Т., секретаря педради. 2. Про підсумки діяльності колективу коледжу за період з 30.08.2022 до 19.10.2022.  Доповідає: Корсун Я. П., директор коледжу. 3. Україна на шляху державотворення: від племінних союзів до незалежності. Доповідає Коняхін Ю., викладач історії. Співдоповідач Христянович В., викладач предмета «Захист Вітчизни». 4. Актуальні питання громадського здоров’я: виклики сьогодення. Доповідає фельдшер коледжу Патяка Ю. 5. Економіка України під час тоталітарного вторгнення: фінансові проблеми та стійкість. Доповідає  Гнатюк А., викладач економічних дисциплін. 6. Різне. Про підвищення кваліфікації працівниками коледжу. Доповідає Балдич Л., методист коледжу.

Корсун Я.П., директор коледжу, акцентував на участі студентів коледжу у Відкритому патріотичному фестивалі-конкурсі «Народ-герой героїв появляє».

Наголошувалося на участі працівників бібліотечно-інформаційного центру  у двох онлайн-семінарах. Зверталась увага на організацію та проведення тижнів циклової комісії програмування та інформаційних дисциплін, а також юридично-соціальних дисциплін. Не залишилась поза увагою участь студентів коледжу у студентському марафоні економічного відділення.

Коняхін Ю., викладач історії, наголосив на тому, щона сучасному етапі політичного і соціально-економічного розвитку України актуальним і вкрай необхідним стає підвищення рівня державно-політичної свідомості як частини самосвідомості народу. Підкреслювалося, що важливо усвідомлювати, що без аналітичного осмислення минулого, яким би складним та суперечливим воно не було, неможливо формувати засади сучасного державотворення.

Патяка Ю., фельдшер коледжу, окреслила актуальні питання громадського здоров’я. Зазначалося, що галузь громадського здоров’я  потребує вагомого законодавчого підґрунтя, яке має бути орієнтоване на інтереси окремого громадянина. Визначено гігієнічні аспекти фізичних факторів довкілля, гігієнічні проблеми дітей та підлітків, радіаційної безпеки та протирадіаційного захисту населення. Акцентувалося на хімічній та біологічній безпеці.

Гнатюк А., викладач економічних дисциплін, визначила фінансові проблеми економіки України під час тотального вторгнення. Зазначалося, що якщо нинішній  курс не змінити, він призведе до великої економічної кризи.

Балдич Л., методист коледжу, проінформувала про результати підвищення кваліфікації працівниками коледжу. Наголошувалося на тому, що документальне оформлення стажування проходило відповідно до «Положення про професійний розвиток педагогічних та науково-педагогічних працівників». За результатами стажування педагогічним працівникам були видані сертифікати. Запропоновано зарахувати результати стажування та визнати підвищення кваліфікації таким викладачам, як Бондарчук І., Панасюк В., Черначук О., Якимчук І., Куделя О., Нікітська О., Ткаченко Г.

Засідання педагогічної ради пройшло у форматі офлайн.

На засіданні педагогічної ради відповідно до питань порядку денного було прийнято рішення, одноголосно схвалені членами педагогічної ради.

Тетяна Кристопчук, секретар педагогічної ради