Туристична подорож в  Карпати

Коледж

17 жовтня 2022

14-16 жовтня 2022 року студенти коледжу здійснили незабутню подорож в Карпати.

Українські Карпати – це ціла скринька незвіданих можливостей та прекрасних місць, які по-новому змушують нас дивитись на Україну, це незабутні і неймовірні види, розмаїття барв природи та гірські ліси.

«Стежкою Довбуша» в м. Яремче студенти пройшли  до мальовничих скель, які вражають своєю могутністю. Це дивовижний художньо-меморіальний комплекс,  пов’язаний з іменем ватажка карпатських опришків Олекси Довбуша. Скелі на фоні весняного карпатського лісу, чисте гірське повітря, краєвиди навколишніх гір, прекрасний вид на  каньон річки Прут зробили подорож надзвичайно цікавою та пізнавальною.

Похід в гори – це можливість випробувати свої сили і побачити Карпати у всій своїй красі. Студенти здійснили надзвичайно цікавий похід на Явірник-Горган, мальовничий хребет поблизу м. Яремче (висота 1467 м над р.м). Підніжжя Явірника вкрите густим лісом, а основне пасмо хребта – безлісе, вкрите характерним для Горган камінням, порослим мохом. А полонина Явірник зачарувала всіх неймовірними краєвидами та розмаїттям осінніх кольорів.

Карпати манять до себе не лише гарними краєвидами гір і водоспадів,  а і незвичною та колоритною атмосферою. Незабутні спогади залишилися від екскурсії на «Полонину Перці», гуцульський парк розваг і своєрідний музей карпатського колориту, звідки відкриваються мальовничі види на Говерлу, Петрос, Драгобрат, Горгани, Свидовецький масив. Тут знаходиться найбільший дерев’яний герб України, встановлений в 2019 р. (висота понад 15 м). Цей етно-парк виконаний у стилі гуцульського села. В справжній карпатській кузні студенти спробували себе в ролі коваля,  у «Фешн-хаті» ознайомилися з різноманіттям гуцульського одягу, в сироварні дегустували карпатський сир, в музичній хатині пройшли майстер-клас гри на справжніх карпатських музичних інструментах. Цікавою була і зустріч із Мольфаром.

Масу позитивних емоцій принесла прогулянка до водоспаду Пробій. Це найповноводніший каскадний водоспад Карпат. Висота падіння води становить 8 м, кут нахилу – 45 градусів. Знаходиться в нижній частині Яремчанського каньйону річки Прут.

Природні багатства гір, шумні водоспади, дзвінки потічки, чиста як кришталь вода – все це заворожує і приваблює.

 

Тетяна Купчишина, Ірина Гринкевич