Сучасні виклики до підготовки фахівців з геодезії та землеустрою

Технічне відділення

13 жовтня 2022

Викладачі технічного відділення циклової комісії землевпорядних дисциплін ВСП «РФК НУБіП України» взяли участь в засіданні  круглого столу «Сучасні виклики до підготовки фахівців з геодезії та землеустрою», яке відбулося 13 жовтня 2022 р. у форматі відеоконференції на платформі ZOOM. Організатором круглого столу став Київський національний університет будівництва і архітектури (КНУБА), факультет Геоінформаційних систем та управління територіями, кафедра землеустрою і кадастру. Учасники заходу – представники Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру; Міністерства розвитку громад та територій України; представники провідних закладів вищої освіти України в сфері геодезії та землеустрою.

Основні питання заходу:

-  Зміст спеціальності 193 "Геодезія та землеустрій"в умовах цифрової трансформації суспільства. Юрій КАРПІНСЬКИЙ, голова технічного комітетуТК-103 зі стандартизації географічної інформації, завідувач кафедри геоінформатики і фотограмметрії КНУБА, доктор технічних наук, професор.

- Інтегроване навчання в сфері геодезії та землеустрою в сучасних викликів і перспектив. Ольга ПЕТРАКОВСЬКА, голова підкомісії 193 «Геодезія і землеустрій», науково-методичної комісії МОН, завідувач кафедри землеустрою і кадастру» КНУБА, доктор технічних наук, професор.

- Вища освіта із геодезії та землеустрою: адаптація до національних та глобальних викликів. Андрій МАРТИН, старший проектний менеджер із земельної реформи Офісу реформ КМУ, завідувач кафедри землевпорядного проектування НУБіП України, членкор НААН України, доктор економічних наук, професор.

Після виступів доповідачів відбулася експертна дискусія, під час якої учасники круглого столу піднімали актуальні питання підготовки фахівців спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій», їх роль в економіці країни та умов конкурентоспроможності на  глобальному ринках праці.

Неля Русіна, голова циклової комісії землевпорядних дисциплін