Навчально-методичний семінар «ОСОБЛИВОСТІ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ ТЕХНІЧНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ ДЛЯ ПОВОЄННОЇ ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ»

Технічне відділення Коледж

11 жовтня 2022

11 жовтня 2022 року на базі технічного відділення ВСП «РФК НУБіП України», незважаючи на довготривалі сигнали повітряної тривоги відбувся навчально-методичний семінар викладачів інженерно-будівельних та технічно-експлуатаційних дисциплін закладів фахової передвищої освіти Рівненської області. Тема семінару стосується особливостей підготовки фахівців технічних спеціальностей для повоєнної відбудови України. ОБЛАСНЕ МЕТОДИЧНЕ ОБ’ЄДНАННЯ на базі Рівненського фахового коледжу НУБіП України згуртувало 40 учасників з різних навчальних закладів Рівненщини. Вступне слово мали заступник директора з виховної роботи Талімончук Олександр Григорович і голова методичного об’єднання Алексєйчук Жанна Василівна. До промови долучилась методист коледжу Балдич Людмила Володимирівна.

Відбудова України в післявоєнний час та підтримка ЗСУ, а також координація студентського самоврядування в умовах війни були висвітлені в доповіді завідуючого технічним відділенням Шалая С.В., а викладач Шаперчук С. В. ознайомив з розробками комп’ютерних програм для викладання будівельних дисциплін. Медвідь Михайло поділився досвідом розробки та використання електронних навчальних ресурсів та презентував два цифрових посібники «Основи САПР» та «Інжерена графіка. Практикум. Частина 1». Чорна Ірина розглянула та дослідила основні проблеми забезпечення якості професійної освіти в Україні в контексті євроінтеграції. Активну участь студентів коледжу в допомозі організації волонтерського руху презентував Тарас Сасовський, доповнюючи виступ прикладами почесних випускників коледжу, які безпопередньо беруть участь у військових діях та захищають Україну від російської агресії.

Заключне слово мав методист Ради директорів закладів фахової передвищої освіти Рівненської області Процюк Віталій Кононович. Узагальнивши тематику семінару, він відзначив актуальність доповідей та тематику досліджень. Учасники поділилися досвідом проведення навчально-освітнього процесу в умовах військового стану та висловили подяку директору коледжу, заслуженому працівнику освіти, Ярославу Корсуну та викладачам циклової комісії будівельних дисциплін за вдалу організацію засідання методичного об’єднання.

 

Ірина Чорна, голова циклової комісії будівельних дисциплін