«Вони вистояли — не вистояв бетон»

Економічне відділення

09 жовтня 2022

07 жовтня 2022 р. студенти економічного відділення групи 11-О в рамках студентського марафону «Студентське життя – це….»  та з нагоди прийдешнього Дня захисників та захисниць України, разом з куратором Черначук О.О. відвідали Кінотеатр "KinoSky", де переглянули стрічку «Кіборги» режисера Ахтема Сеїтаблаєва, про бої за Донецький аеропорт, який вісім місяців обороняли українські призовники та добровольці, щодня демонструючи, що це їхня земля і що вони будуть захищати її до останнього.

Цей фільм не оспівує з пафосом військових, які захищали Донецький аеропорт. Він у художній спосіб фіксує цю історію. Тут є чимало гумору, якого зовсім не цураються воїни, дивлячись в очі смерті. Також немало і болю, яким пронизаний кожен сантиметр аеропорту. Але головне, що є в «Кіборгах», — це надія, яку випромінює кінострічка. Режисер постійно наголошує на тому, що його кіно життєствердне. Мовляв, насамперед це кіно для молоді, адже воно про надію, про переможців, про нових людей нової країни.

Під час перегляду, мимоволі, переживаєш разом з героями калейдоскоп різноманітних емоцій: гнів, біль, страх, ненависть, любов, надію; а їх відвага і бажання вистояти буквально передаються через екран в глядацький зал.

Перегляд «Кіборгів» важко назвати звичайним походом у кіно. Це щось більше та сильніше. Це можливість згадати та вшанувати, ба більше, пережити ті моменти, які відчували, під час тих пекельних 242 днів, наші воїни. А можливо, для когось фільм стане нагодою щось переосмислити всередині себе…

Черначук О.О., куратор 11-О групи

Чеботарьова Катерина, староста 11-О групи