Екскурсія до фірми по виготовленню вікон

Економічне відділення

07 жовтня 2022

7 жовтня 2022 року в рамках студентського марафону “Студентське життя-це” студенти економічного відділення 21-П групи з куратором Свінтозельським Н.В. відвідали фірму по виготовленню вікон. Під час екскурсії студенти мали можливість ознайомитися з виробленням металопластикових вікон.

Студентам розповіли про всі етами створення вікон від різьблення скла до вже готового вікна. Саме вікно має певну будову, яка складається з декількох частин:каркас з профілю (рама + стулка), склопакет і фурнітура. Також розповіли про те , що каркас для вікон є двох видів: алюмінієвий та металопластиковий, так само і склопакет є: однокамерний та двокамерний. Пізніше студентам показали сам процес виготовлення. Для початку було показано як ріжеться пластик для каркасу вікон спеціальними станками , деякі студенти навіть спробували  цей процес відтворити під наглядом спеціаліста, далі  студенти побачили як до каркасу прикріпляють петлі, запірний механізм і т.д. цей процес роблять також спеціальним приладдям ,яким майстер вправно володіє. Наступним кроком є (за потреби) ламінування каркасу тобто каркас набуває не лише білого кольору, але й темно коричневого та інших, далі нам розповіли й показали ,як ріжуть скло склорізом-це насправді дуже цікавий, але й небезпечний крок , потім скло миють , і пройшовши усі етапи, лише тоді складають вікно.

Після того як студенти побачили всі етапи створення вікна від і до, вони пройшли у офіс фірми, де розказали і показали як створюються електронні проекти і конструктори вікна за допомогою спеціалізованої програми. Ті проекти повністю відповідають бажанням замовника тобто колір каркасу, вид скла( декоративне, звичайне, ламіноване), розмір, тип вікна, де і як має знаходитись фурнітура, ціна.

Студенти висловлюють велику подяку начальнику відділу продажу Світлані Василівні, яка провела для них цю цікаву та інформативну екскурсію.

Соломія Степанюк, староста 21-П групи