Студентська молодь і науковий прогрес в АПК

Технічне відділення

06 жовтня 2022

Студенти та викладачі технічного відділення ВСП «РФК НУБіП України» взяли участь у секційних засіданнях XXІІІ Міжнародного студентського наукового форуму «Студентська молодь і науковий прогрес в АПК», які відбувалися упродовж 04-06 жовтня 2022 р. Міжнародний форум був проведений у Львівському національному університеті природокористування. У зв'язку з воєнними діями на території України, науково-практичні конференції відбувалися у дистанційній формі із застосуванням платформи Zoom. У конференціях брали участь студенти технічного відділення.

Так, студент 31-Б групи спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія» Зайчук Юрій (науковий керівник Петриковська А.А.) виступив із доповіддю на тему «Варіанти укриттів» під час роботи секції: «Актуальні проблеми будівництва та архітектури». Наукове дослідження Зайчука Юрія є актуальним і відкритим до обговорення. Адже існує декілька можливих варіантів сховищ: напівзаглиблене, вбудоване, і повністю заглиблене. Вибір укриття залежить від заглиблення та сили удару, яке воно може витримати. Впливають  на питання вибору і ряд умов: логістика, об’ємно-планувальні параметри, дослідження ґрунтів, інженерних мереж та багатофункціональність об’єкту в мирний час.

Студенти спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» стали учасниками робочої секції «Проблеми використання та охорони земельних ресурсів» із темами виступів:

- Технологічні процеси рекультивації земель закритих полігонів твердих побутових відходів (ТПВ),  Москалюк І., студент 6-ЗБ групи (науковий керівник:  Петрова О. М.)

- Впровадження дренажно-сорбційних систем на радіоактивно забруднених торфових ґрунтах Полісся України, Плисюк Д., студент 41-З групи (науковий керівник: Біда П. І.)

- ГІС-технології оцінки стану довкілля в сучасному землеустрої Скаржинець Р., студент 5-ЗБ групи (науковий керівник: Русіна Н. Г.).

У своїх доповідях здобувачі освіти торкалися актуальних питань захисту земель від забруднення та деградації, моніторингу земель та шляхів покращення екологічної ситуації в Україні.

 

Алла Петриковська, викладач будівельних дисциплін

Неля Русіна, голова циклової комісії землевпорядних дисциплін