У війни не жіноче обличчя?

Юридичне відділення

05 жовтня 2022

5 жовтня 2022 р. в рамках проведення тижня юридично-соціальних дисциплін відбувся відкритий тематичний виховний захід «У війни не жіноче обличчя?»

Захід підготували та провели викладачі Навозняк Л.М., Купчишина Т.В., Лук’янчук С.В.

Активну участь у проведенні виховного заходу взяли здобувачі освіти 21-Ю, 31-П та 41-Д групи. 

Метазаходу: удосконалення у здобувачів освіти  вміння логічно й критично мислити, аргументовано  висловлювати  свою  думку; вироблення у здобувачів освіти  навиків формувати власні погляди та переконання; виховання патріота своєї держави, який усвідомлює свою приналежність до українського народу; формування національної свідомості та людської гідності, любові до свого народу; культивування кращих рис української ментальності – працелюбності, індивідуальної свободи, поваги до жінки, любові до рідної української землі; створення умов для розвитку у здобувачів освіти  готовності бути повноцінними членами суспільства, які зможуть знайти шлях до стабільності, миру і злагоди в Україні.

«У війни не жіноче обличчя, хоча сама війна – іменник жіночого роду». Ця стереотипна фраза відома чи не кожному. Та вона далеко не відображає всю правду про війну. Особливо про таку справді всенародну національно-визвольну, яка йде в Україні сьогодні. У цієї війни таки і жіноче обличчя. Вірніше, багато жіночих обличь.

Ніж­ні й жі­ноч­ні, тен­дітні й ла­гід­ні, але вод­но­час – силь­ні й нез­ламні ду­хом, про­фе­сій­ні й від­важні. Це жін­ки-во­їни, які за­раз зі збро­єю в ру­ках, в од­но­му строю з чо­ло­ві­ка­ми, боронять Ук­ра­їну. У кож­ної з них є ті, за­ра­ди кого во­ни у війську, ті, кого за­хи­ща­ють. І є те, що во­ни від­сто­юють…

Та історія війни, а тим більше жінок і війни, не обмежується лише бойовими звитягами. Вочевидь, величезну консолідуючу роль в українському суспільстві відіграють жінки тилу, вірніше, нон-комбатантки: волонтерки; усі ті, хто працює сьогодні на підтримання економіки країни, в бізнесі, в аграрній галузі; хто бореться з ворогом на інформаційному фронті; хто працює у тилових медичних закладах, в закладах освіти; хто забезпечує виживання власної родини, а разом із тим допомагає іншим справитись зі складними психологічними проблемами.

Українські жінки воістину надзвичайні. Вони розумні, щедрі, гарні, люблячі, ніжні, добрі, і разом з тим рішучі, вольові і відважні. І чоловіки, в яких є такі дружини, подруги, кохані, мами, сестри, доньки, обов’язково переможуть і принесуть нашій Україні мир, спокій, процвітання.

Все буде Україна!

 

Людмила Навозняк, куратор 21-Ю групи

Тетяна Купчишина, куратор 31-П групи

Світлана Лук’янчук, куратор 41-Д групи