Проєкт "Єднання заради дії"

Економічне відділення Юридичне відділення

05 жовтня 2022

В рамках проведення тижня циклової комісії юридично-соціальних дисциплін здобувачі освіти відвідали громадську організацію STEM is FEМ, за підтримки якої був створений новий проєкт "Єднання заради дії".

У рамках цього проєкту діти, що були змушені переїхати до безпечніших регіонів через війну, а також місцева молодь має змогу раз на два тижні відвідувати безкоштовні офлайн-зустрічі, де вони можуть прослухати лекції, поспілкуватися з відомими письменниками, науковцями та іншими діячами, а також знайти друзів серед однолітків та звернутися по психологічну підтримку.

Цього разу спікером зустрічі був Макс Кідрук - автор романів «Доки світло не згасне назавжди», «Де немає Бога», «Зазирни у мої сни», «Не озирайся і мовчи»,  «Жорстоке небо», «Твердиня», а також низки тревелогів."

Відомий український письменник, яким захоплюються не тільки діти, а і дорослі розповів учасникам події про свій шлях починаючи з юності і до сьогодення. Макс поділився своїм досвідом та дав зрозуміти, що його шлях був нелегкий, багато його робіт не досягли на початку кар'єри успіху, але він не зупинявся та досягнув того рівня, що є зараз.

Навчався у фізико-математичному класі з посиленим вивченням іноземної мови. У 2001 році закінчив школу із золотою медаллю.  Того ж року вступив на Механіко-енергетичний факультет в Рівненському університеті водного господарства (спеціальність «Теплоенергетика»). Вступив до аспірантури НТУУ «КПІ» на Теплоенергетичний факультет. 2007 року  Максим Кідрук виграв грант на навчання за кордоном і виїхав на проживання до Стокгольма (Швеція), де вступив до аспірантури Королівського технологічного інституту.  Почав мандрувати Європою. На даний момент відвідав більше 30-ти країн та дав зрозуміти, що не збирається зупинятися.

Ще до війни Макс з командою планували 2 масштабних тури, але через складну ситуацію в Україні їх довелось перенести на невизначений термін. Також автор поділився з своїми читачами про найближчий вихід на друк нової книги "Нові темні віки".

«Нові темні віки» – історія про майбутнє. Події починаються з вересня 2141 році. Письменник поділився, що це буде розповідь про поселення на Марсі. Це буде цілком сформована колонія на Марсі. Вона налічуватиме п'ять великих поселень, кількадесят трохи менших і загальна кількість мешканців там буде близько 120 тисяч людей.

Проєкт "Єднання заради дії" поділяється на 2 частини. Перша - виступ спікера, друга - психологічна частина, де учасники організації мають змогу поспілкуватись між собою, розповісти про свої емоції, відчуття, розвинути свій внутрішній потенціал, не боятися висловлювати свою думку та вчитись спілкуватись з публікою. Завдяки цьому проєкту наша молодь зможе знаходити підтримку, активно проводити час та найголовніше - пізнавати себе.

Висловлюємо щиру подяку громадській організації STEM is FEM за можливість долучитися до даного заходу!

Фото – «Клуб «наука єднання« у Рівному».

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.482550947209127&type=3

 

 

Здобувачі освіти

Бондар Тетяна,

Федориніна Ольга

Ірина Матковська, викладач