Симуляційний тренінг "Домедична допомога в тактичних умовах"

Юридичне відділення

03 жовтня 2022

В рамках проведення тижня циклової комісії юридично-соціальних дисциплін здобувачі освіти 4 курсу пройшли симуляційний тренінг ГО «АРХА» за підтримки National Endowment for Democracy, ГО Фонд "Професійний розвиток Харкова" та Харківського міського центру підтримки молодіжних ініціатив HUB 6/9 в рамках проєкту - "Зміцнення громадянського  активізму серед молоді" на тему «Домедична допомога в тактичних умовах».

Метою проведення зустрічі було навчити здобувачів освіти надавати першу медичну допомогу та сприяння підвищенню загальної поінформованості, дізнатися як робити масаж серця, серцево-легеневу реанімацію; навчитися користуватися дефібриляторами та дізнатися, де в Рівному вони є доступні, які є види трекерів. Під час практичного тренінгу здобувачі освіти навчилися дбати про свій самозахист.

Тренінг пройшов у доброзичливій атмосфері, учасники жваво реагували на інструкторів, приймали активну участь у навчанні. Цей захід був організований для обізнаності в студентському колективі, адже це так важливо вміти надавати першу домедичну допомогу, особливо в умовах воєнного стану.

Висловлюємо щиру подяку ГО "Центр порятунку життя" за можливість долучитися до участі в симуляційному тренінгу, який пройшов відповідно до стандартів МОЗ України.

Ганна Нестерук, здобувач освіти 4 курсу

Ольга Чорнобрива, викладач

Ірина Матковська, викладач