Зустріч із представниками Рівненської кіберполіції

Відділення програмування Рада роботодавців ВП

13 вересня 2022

Сьогодні як ніколи є актуальною тема про кібербезпеку для кожного з нас. Зокрема це досить близько пов‘язано з студентами відділення програмування. Саме тому 13 вересня у день програміста була проведена зустріч студенів четвертих курсів та бакалаврату із представниками Рівненської кіберполіції, а саме Лешкевич Тарас, підполковник поліції, старший інспектор ВПК в Рівненській області ДКП НПУ та Гурокій Андрій старший інспектор ВПК (відділ протидії) в Рівненській області ДКП НПУ.

У ході зустрічі представники відділу кіберполіції розповіли студентам про систему кібербезпеки, завдання та функції кіберполіції в Україні, наголосивши на важливості діяльності цього структурного підрозділу в системі охорони та захисту прав і свобод громадян від кримінальних правопорушень в мережі Інтернет. Кіберполіцейські також ознайомили студентів з вимогами та особливостями працевлаштування у підрозділи кіберполіції. Головною метою зустрічі було попередження протиправних дій з боку студентів та застереження їх від небезпеки у Інтернет просторах. Також говорили про види правопорушень, які трапляються у нашій області.

Майбутні ІТ фахівці активно долучилися до дискусії з кіберправоохоронцями. Молодь цікавили найрізноманітніші питання, зокрема: як захистити себе, власні персональні дані від злочинних дій так званих «чорних хакерів», які найпоширеніші види атак зустрічаються у професійній діяльності співробітників кіберполіції, які особливості працевлаштування до кіберполіції та чи потрібно для цього мати спеціальну фізичну підготовку. Всі отримали корисну інформації та погодились з тим, що безпека кожного залежить від нас самих.

Вадим Черняк, викладач