Захист курсової роботи – ще один крок до завершення навчання зроблено

Економічне відділення

21 квітня 2022

 

20 квітня 2022 р. на економічному відділенні відбувся відкритий захист курсових робіт з дисципліни «Комерційна діяльність» у студентів 31-П групи спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Захист курсових робіт у онлайн режимі проводила комісія у складі завідувача економічного відділенням Мартиноваої І. М., викладача дисципліни «Комерційна діяльність» Балдич Л. В. та голови циклової комісії економічних дисциплін Конончук О. М.

Метою виконання курсової роботи з комерційної діяльності є поглиблення, закріплення і узагальнення знань, набутих здобувачами освіти під час вивчення фахових дисциплін «Комерційне товарознавство», «Ринкові дослідження», «Ціноутворення», та вдосконалення практичних навичок вирішення конкретних виробничих завдань.

Курсові роботи студенти виконували використовуючи дані фінансової звітності з виробничих, торговельних і сільськогосподарських підприємств, вдосконалювали уміння користування первинними документами досліджуваного підприємства, робили самостійні висновки щодо організації комерційної діяльності та визначали шляхи її удосконалення. Предметом дослідження у курсових роботах стали комерційні процеси, які відбуваються на переробних і торговельних підприємства області таких як ТОВ «Рум’янець», що випускає хлібобулочні вироби, фірмові магазини ТМ «Скиба», що торгують хлібом та кондитерськими виробами, які вироблять на Сарненському та Варашському хлібозаводах, ТзОВ «Костопільський завод скловиробів», супермаркет «АТБ», ТОВ «Епіцентр К», ТОВ «Льонокомбінат» тощо.

У процесі навчання здобувачі освіти відвідували вище згадані підприємства, досліджували на практичних заняттях асортимент продукції та складали портрет споживача, неодноразово спілкувалися на зустрічах і різних заходах з провідними спеціалістами цих підприємств, проходили навчальну практику на ТОВ «Епіцентр К», тому і обрали для дослідження у курсових роботах уже відомі для них підприємства.

Під час виконання курсової роботи, здобувачі освіти розвили навички роботи з вторинною інформацією, нормативною та довідковою літературою, підготувалися до вирішення більш складних завдань, які їм доведеться виконувати під час практичної діяльності за обраним фахом.

Комісія заслухала виступи всіх здобувачів освіти і відзначила роботи таких студентів: Бондарчук Яни з теми «Організація продажу товарів через фірмові магазини ТМ «Скиба», Назарук Оксани з теми «Формування асортименту товарів в роздрібній торговельній мережі АТБ»; Ткач Анни з теми «Формування асортименту товарів промислового підприємства ТОВ «Льонокомбінат», Козачка Павла «Організація складського господарства ПрАТ «Костопільський завод скловиробів».

Ще один етап навчання подолано, вже зовсім недовго чекати омріяного диплому, але ще попереду виробнича практика, державний екзамен. Бажаємо успішно завершити навчання і знайти роботу за фахом, яка приноситиме як моральне так і матеріальне задоволення.

 

Людмила Балдич,

Ірина Мартинова,

викладачі економічних дисциплін