Захист студентських проектів «Логарифми навколо нас»

Групи загальноосвітньої підготовки

20 квітня 2022

Математика – це всеосяжна наука, без знання якої неможливо ні пізнати оточуючий нас світ, ні забезпечити науково-технічний прогрес. Одним із понять математики, яке розкриває красу природи, її загадки, досягнення науки, техніки та мистецтва є логарифми. Студенти 11-Ф та 11-М груп нашого коледжу виявили бажання дослідити таємниці логарифмів та створити власні проекти. Захисту проектів передувала велика пошукова робота, результатами якої стали різноманітні презентації. Захист студентських проектів відбувся 20 березня 2022 року в рамках тижня загальноосвітніх дисциплін.

Студенти провели дослідницьку роботу у таких напрямках:

«Логарифмічна спіраль у природі» – Леошек Анастасія, студентка 11-М групи;

«Зірки, шум та логарифми»  –  Бахор Анастасія, студентка 11-М групи;

«Математика та музика – два полюси людської культури»  –  Вишневська Катерина та Пупко Оксана, студентки 11-Ф групи;

«Логарифмічна та показникова функції в науці, техніці та мистецтві»  – Куришко Ангеліна та Кравчук Діана, студентки 11-Ф групи.

Присутні на захисті проектів дізналися багато нового про можливості математики, як науки. Тож нехай ці знання залишаться в пам'яті, щоб у потрібний момент стати у пригоді і допомогти усвідомити, зіставити, проаналізувати і зробити потрібний висновок.

Будьте різнобічно освіченими, проте нехай мовою істини для кожного з вас буде математика. Адже математика розвиває логічне мислення, навчає наполегливості і самостійності, формує уміння відрізняти доведене від здогадки, сприяє усвідомленню різних фактів і понять, недарма її називають мудрою царицею наук.

 

Лариса Тригубець, викладач математичних дисциплін