Презентація дослідницьких проектів «Військові безпілотні системи»

Технічне відділення Рада роботодавців ТВ

08 квітня 2022

08 квітня 2022 року відбулося відкрита презентація дослідницьких проектів «Військові безпілотні системи», на якій здобувачі освіти спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» четвертих курсів представили свої дослідження в рамках означеної тематики. Науковими консультантами студентських робіт були Русіна Н.Г. та Кушнірук О.М.

Відкриваючи захід, Русіна Н.Г. зазначила, що безпілотні літальні апарати, вони ж БПЛА, вони ж дрони, сьогодні не є чимось незвичним, особливо у військові справі. Вони є різні. Від найменших, які солдати  можуть носити в кишені, щоб “зазирнути”, припустимо, за ріг будинку,  до найбільший  повноцінним бойових літаків, які можуть буквально цілодобово кружляти в повітрі, очікуючи нагоди скинути на голову ворога бомби чи ракети.

Хочемо відзначити такі дослідницькі проекти:

Дрони – розвідники «Фурія» та «Лелека 100» – Смикало Олексій;

Ударно-розвідувальний безпілотник «Bayraktar» – Живюк Руслана;

Дрон «крилата граната» – Семенюк Оксана;

Дрони-камікадзе – Радчук Ольга.

Свої доповіді студенти супроводжували відеосюжетами.

Крім того в рамках проекту відбувся майстер клас з проведення та обробки матеріалів аерофотознімання за допомогою  дронів. Даний майстер клас проводили студенти 42-З групи Гончарук Микита та Легкий Максим під керівництвом сертифікованого інженера землевпорядника Самкова Валерія Ігоровича, які є його працівниками.

На завершення  Олександр Миколайович Кушнірук сказав:  «я хочу закінчити наш захід словами  Сера Вінстона Черчилля, «Генерали завжди готуються до минулої війни», що готуючись до майбутніх військових конфліктів, воєначальники виходять, як правило, зі свого минулого досвіду, але «минулих» війн не буває. Тому необхідно вивчати сучасну військову науку, знати всі новітні фактори перемоги, сміливо брати в розрахунок застосування сучасних технологій, техніки, стратегії тощо. І перемога буде за нами. Все буде Україна.

Слава Україні!

Неля Русіна, голова циклової комісії землевпорядних дисциплін