Чотирилапі воїни війни

Економічне відділення

08 квітня 2022

Сьогодні 08.04.2022 року куратор 11-М групи Зіняч Вікторія Вікторівна провела виховну годину на тему «Чотирилапі воїни війни».

Війна… спершу шок… шок, який спустошує… потім страх… страх, а що буде надалі?.. а надалі буде все… Але не «все, кінець…», а все буде УКРАЇНА!!! Чому буде ВСЕ? А тому, що ми не «схід і захід разом», ми не «Крим – це Україна», а ми і є всі УКРАЇНА. Ми величний народ від села Рання Зоря, Міловського районуЛуганської області до села Соломоново, Ужгородського районуЗакарпатської області, від села Грем'яч, Новгород-Сіверського районуЧернігівської області до мису Сарич в південно-західній частині АР Криму. Народ, який став на захист своєї землі, своєї України.

Сьогодні я хочу розповісти не про людей, їх міць та відвагу, а про тварин, які на рівні з нами боронять свою землю. Про тварин, які вже стали відомими на ТБ, в соціальних мережах, звідки я і запозичила інформацію про них. Ця мізерна частинка історій не може показати всієї сили цих воїнів, але ці історії розповідають, що не має значення хто ти, має значення, що ти частина величного народу, народу, який свою землю окупанту не віддасть.

То ж знайомтеся:

Корд – офіцер спецназу. Чотирилапий вже півтора року разом зі своїм побратимом Романом служить у спецпідрозділі Нацполіції у Хмельницькій області.  

А це Патрон, джек рассел тер’єр. Йому два роки. Він – душа та талісман наших чернігівських піротехніків. Супроводжує їх завжди і усюди. До речі, дуже любить сир, тож наші хлопці, при нагоді, балують його смачненьким. Продовжує допомагати піротехнікам Чернігівщини очищувати землі від російських «подарунків». Маленький пес нагадує про велику небезпеку ВНП і кожного разу сумує, коли хтось не дотримується правил. Тому будьте свідомі, дивіться під ноги і не засмучуйте Патрона.

А це Вася. Кане-корсо, воїн. Кілька років служив у розвідвзводі морської піхоти. Пройшов ППД, полігони і сектор. Місяцями жив у бліндажі нарівні з іншими бійцями. Стояв на посту, носив розвантажку, дружив з бліндажними котами. Все як у людей. Одного дня Вася зник. Побратими шукали. Підняли дрон – і побачили таке, що краще не бачити. Васька потрапив у пастку – просто перед окопами бойовиків заплутався у дроті. Врятувати його було майже нереально, бо туди не пролізеш непомітно. Розвідники все одно планували вночі йти на евакуацію собаки, але не встигли... Васька прийшов. Відгриз собі лапу і прийшов на трьох. Не захотів лишатися в полоні. Така доля... Зараз Вася на дембелі, його відвезли в село до батьків господаря.

І таких воїнів багато. І таких історій не злічити. І ці історії ми теж маємо знати.

СЛАВА УКРАЇНІ!!! ГЕРОЯМ СЛАВА!!!

ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!!!

 

Вікторія Зіняч,

куратор 11-М групи