Особливості земельних відносин в умовах воєнного стану

Технічне відділення

07 квітня 2022

07 квітня 2022 року відбулося відкрите засідання гуртка  «Консультант» у формі відеоконференції в онлайн-режимі. Учасниками засідання були члени гуртка та здобувачі освіти спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій». Модератор конференції –  Кийко Н. М., керівник наукового гуртка «Консультант».  

Важко перебільшити, наскільки життєво важливими є питання продовольчої безпеки як для аграріїв, так і для українського народу, зрештою і для світу. Українські аграрії переживають непрості часи. У період воєнного стану законодавче регулювання тут відіграє свою важливу роль. Із змінами у земельному законодавстві ознайомили присутніх члени гуртка «Консультант».

Вони відзначили, що  Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану», яким визначені особливості регулювання земельних відносин під час дії воєнного стану. Зокрема, законом передбачається надати можливість користувачам земель c/г призначення тимчасово строком до одного року передавати свої права землекористування іншим аграрним виробникам, які забезпечені необхідними матеріально-технічними, фінансовими та трудовими ресурсами.

Підсумовуючи Неля Миколаївна  зауважила, що економіка повинна працювати, а для цього необхідні нововведення, аби в умовах російської агресії ми могли отримувати максимальний результат та гарантію найсприятливіших умов від держави.  І сільське господарство не є виключенням. З огляду на це, Україна прийняла низку нових правил у земельних відносинах.

Слава Україні!

Неля Русіна, голова циклової комісії землевпорядних дисциплін