Відкрите засідання  гуртка «Аграрний експерт»

Технічне відділення

05 квітня 2022

05 квітня 2021 року в рамках проведення тижня циклової комісії землевпорядних дисциплін, викладачі Петрова О.М. та Біда П.І. провели відкрите засідання  гуртка «Аграрний експерт» на тему «Російська агресія загрожує продовольчій безпеці усього світу», у якому взяли участь здобувачі освіти  21-З, 22-З, 31-З, 41-3 груп спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій».

Засідання проходило у формі онлайн-зустрічі, на якій були присутні доктор економічних наук, професор НУВГП Скрипчук Петро Михайлович та  викладачі коледжу.

Аграрна галузь є важливою ланкою економіки держави і від якої залежить життя кожного громадянина. Війна, яку Росія веде проти України, поставила під загрозу продовольчу безпеку в усьому світі. За прогнозами ООН, рівень голоду може сягнути «небаченого раніше рівня». Річ у тому, що Росія та Україна займають важливе місце у світовому виробництві продовольства.

Відкрите засідання гуртка «Аграрний експерт мало за мету ознайомити студентів із ризиками ведення аграрного бізнесу в умовах війни та наслідками російської агресії для всього світу.

 Доповідачі Скрипчук  П.М. та Петрова О.М. у своїх виступах підкреслили важливість національного сільського господарства в забезпечені продовольчої безпеки країни та всього світу. Адже аграрії ведуть свій бізнес у надскладних умовах. Російські війська мінують поля в Україні, підривають аграрну техніку та знищують запаси пального, які необхідні для посівної, заявив президент України Володимир Зеленський під час Doha Forum 2022. Причому, це робиться цілеспрямовано, але всі вони запевняють, що ми восени будемо з хлібом.

Все буде Україна!

Неля Русіна, голова  циклової комісії землевпорядних дисциплін