Інформаційний супровід дистанційного навчання, культурно-просвітницька діяльність бібліотеки та тенденції формування майбутнього бібліотек:  щоквартальна онлайн семінар-нарада директорів та завідувачів бібліотек ВСП НУБіП України

Бібліотечно-інформаційний центр

16 лютого 2022

16 лютого 2022 р.  Наукова бібліотека НУБіП України провела щоквартальну онлайн семінар-нараду керівників бібліотек ВСП НУБіП України.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся Олександр Санченко, начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання, який підкреслив значимість координування спільної діяльності та обміну досвідом роботи бібліотек структурних підрозділів університету, що особливо актуальне в умовах дистанційного навчання.

Директорка бібліотеки ВП НУБіП України Бережанський агротехнічнічний інститут Оксана Кочмар поділилась досвідом роботи на тему: «Система бібліотечно-інформаційного забезпечення Бережанського агротехнічнічного інституту». Вона окреслила  основні напрями роботи та роль бібліотеки інституту в інформаційно-бібліографічному супроводі наукових досліджень.

Завідувачка бібліотеки ВП НУБіП України Бережанський фаховий коледж Ольга Михайлишин у своєму виступі розповіла про напрямки культурно-просвітницької та виховної роботи бібліотеки коледжу, акцентувавши увагу на  патріотичному вихованні, краєзнавчій роботі та участі студентів в бібліотечних заходах.

Заступниця директорки наукової бібліотеки НУБіП України Неллі Маркова-Пипко у своїй доповіді «Інформаційний супровід дистанційного навчання бібліотекарями» підкреслила важливість якісного забезпечення інформаційних запитів користувачів умовах дистанційного навчання, детально зупинилась на таких сервісах, як електронна доставка документів та служба інформаційного моніторингу.

Директорка наукової бібліотеки НУБіП України Тетяна Кіщак у своєму виступі окреслила основні тенденції формування майбутнього бібліотек та бібліотекарів (за матеріалами звіту за 2021 р. від IFLA – Міжнародної федерації бібліотечних асоціацій та установ), надала поради бібліотекарям щодо підвищення фахової компетентності, розвитку, опанування нових вмінь та навичок роботи.

Участь у роботі семінару взяли усі працівники бібліотечно-інформаційного центру коледжу.

 

Більше інформації про роботу семінару – на сайті НУБІП України за посиланням: https://nubip.edu.ua/node/105534

 

Людмила Бурячинська,

завідувачка БІЦ