Участь у Стратегічній сесії-виставці

Коледж

29 листопада 2021

 

29 листопада 2021 р. відбулася Стратегічна сесія-виставка «Педагогічна та управлінська досконалість у професійній та фаховій передвищій освіті України: партнерство та європейські стандарти». Захід присвячено відкриттю Центру педагогічної та управлінської досконалості для професійної (професійно-технічної) освіти в Україні для реалізації Концепції розвитку системи підготовки викладачів професійної освіти на основі партнерства та започаткуванню Асоціації з розвитку професійної та неперервної освіти.

Також захід відбувався в межах міжнародного проєкту Erasmus+ «Нові механізми управління на основі партнерства та стандартизації підготовки викладачів професійної освіти в Україні» (PAGOSTE, 609536-EPP-1-2019-1-DE-EPPKA2-CBHE-SP).

Цільова аудиторія заходу: представники Міністерства освіти і науки України, Інституту професійно-технічної освіти НАПН України; партнери проєкту; науково-педагогічні працівники закладів професійної, фахової передвищої та вищої освіти, які зацікавлені в підготовці викладачів професійної освіти; роботодавці.

Директор та представники адміністрації коледжу взяли участь у заході в режимі онлайн.

Учасників Стратегічної сесія-виставки привітали: Олена КОВАЛЕНКО, ректор Української інженерно-педагогічної академії; Анжеліка КРУТОВА, директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації; Віра РОГОВА, заступника Міністра освіти і науки України; Томас ДАЙСІНГЕР, координатор проєкту Erasmus+ PAGOSTE (Університет Констанца, Німеччина); Жанна ТАЛАНОВА від Національного ЕРАЗМУС+ офісу України.

Присутні в рамках Стратегічної сесії «Нові механізми управління на основі партнерства та стандартизації підготовки викладачів професійної освіти в Україні» заслухали виступи спікерів:

  1. Виступ генерального директора директорату професійної освіти МОН України (Ірина ШУМІК, Генеральний директор директорату професійної освіти МОН України).
  2. Шляхи поглиблення партнерства в підготовці педагогів професійного навчання (Олександра БОРОДІЄНКО, завідувачка лабораторії зарубіжних систем професійної освіти і навчання Інституту професійно-технічної освіти НАПН України).
  3. Партнерська взаємодія зі стейкхолдерами системи ПТО в Харківській області (Тетяна РУСЛАНОВА, директор Науково-методичного центру професійно-технічної освіти в Харківській області).
  4. Реалізація стратегії розвитку Української інженерно-педагогічної академії шляхом партнерської взаємодії на базі Центру педагогічної та управлінської досконалості для професійної (професійно-технічної) освіти в Україні (Олена КОВАЛЕНКО, ректор Української інженерно-педагогічної академії).

Також представники коледжу взяли участь у круглому столі «Партнерство для підготовки викладачів професійної освіти в Україні та розбудова асоціації з розвитку професійної та неперервної освіти», модератором якого стала Ірина ШУМІК, представник Міністерства освіти і науки України. Заслухали виступи:

  1. Презентація проєкту Erasmus+ PAGOSTE (Оксана МЕЛЬНИК, науковий співробітник кафедри бізнес та економічної освіти І Університету міста Констанц, Німеччина).
  2. Презентація Асоціації з розвитку професійної та неперервної освіти та її завдання в контексті розвитку професійної освіти України (Олександр КУПРІЯНОВ, проректор з наукової роботи Української інженерно-педагогічної академії).
  3. Підготовка викладачів професійної освіти в Україні: проблеми і тенденції розвитку (Наталія БРЮХАНОВА, завідувачка кафедрою педагогіки, методики та менеджменту освіти Української інженерно-педагогічної академії).
  4. Роботодавці у сфері професійної освіти і підготовки вчителів: важливі партнери і зацікавлені сторони (Родіон КОЛИШКО, Директор Інституту професійних кваліфікацій, радник Конфедерації роботодавців України).
  5. ЕРАЗМУС+ як нова можливість розвитку інтернаціоналізації та співпраці для професійної освіти України (Жанна ТАЛАНОВА, експерт з аналітичних питань Національного Еразмус+ офісу в Україні, координатор Національної команди експертів з реформування вищої освіти).

Людмила Балдич, методист коледж