Квест-гра «Знавці української мови»

Групи загальноосвітньої підготовки

12 листопада 2021

Яке прекрасне рідне слово!

Воно - не світ, а всі світи

Володимир Сосюра

Насичену програму тижня гуманітарних дисциплін логічно завершив інтерактивний квест «Знавці української мови», який був проведений 12.11.2021р. за участі деяких кураторів та студентів 11-О, 11-Б, 12-ІП, 13-ІП, 11-ДЗ груп.

До складу учасників квесту входили 6 команд  та представники «групи підтримки»  кожної з навчальних груп.

Під час гри студенти познайомилися з цікавими фактами з часів виникнення української мови і до сучасності,  продемонстрували свої знання з різних розділів мовознавства, показали свою кмітливість і винахідливість.  У формі інтерактивної гри студенти розгадували ребуси, з’ясовували суть мовних понять через пошукові і творчі завдання,  розшифровували авторські кодування, які демонструють багатство нашої мови.

Учасники 13-ІП групи ( куратор І.В.Музичук ) довели  свою першість і здобули  право називатися знавцями української мови. Але головним завданням інтелектуальної розваги  було не визначення переможців, а об’єднання шанувальників рідної мови, тих, хто любить, поважає і найкраще знає рідне слово, прагне повсякчас удосконалювати свої знання.  Тому, що українська мова має все для того, аби дивувати нас щодня.

 

Катерина Шапілова, викладач української мови та літератури