Виховна година «Вийшло з моди»

Економічне відділення

18 жовтня 2021

18 жовтня в рамках тижня економічних дисциплін була проведений показ документального фільму «Вийшло з моди». Захід проводила куратор 21-Ф групи, Тумас Юлія Сергіївна, та модератор Рівненського кіноклубу медіапросвіти населення з прав людини Docudays UA, Кухарук Світлана. Запрошеними були студенти 11-Ф, 21-Ф, 21-М груп.

Метою показу було продемонструвати, що сучасна культура споживацтва і «швидка мода» є частиною замкненого циклу, який призводить до глобальних кліматичних змін та масових порушень прав людини. На основі цього усвідомлення допомогти учасникам та учасницям сформувати бачення та розуміння дій, що допоможуть вплинути на ситуацію та спонукати їх почати діяти або продовжити діяти впевненіше.

Ціль яка була поставлена: усвідомити споживання в контексті глобальних загроз клімату та правам людини; відстежити, на які саме права людини та яким чином впливає індустрія моди та споживацтва; сформувати особисте відповідальне ставлення до споживання; дізнатися про ініціативи, практики та поради із впровадження еко-свідомого способу життя.

Студентам фільм дуже сподобався та було виявлене бажання переглянути документальні фільми й на інші теми.

 

Юлія Тумас, викладач економічних дисциплін