Конфлікт молодої людини та суспільства в романі «Червоне і чорне»

Відділення програмування

18 жовтня 2021

18.10.2021 року студентам 13-ІП групи проведено виховний захід на тему: «Конфлікт молодої людини та суспільства в романі «Червоне і чорне»» за твором Ф.Стендаля «Червоне і чорне»,  який провела викладач зарубіжної літератури І.В. Гринкевич у відділі літератури іноземними мовами Рівненської державної обласної бібліотеки.

Ми попрацювали над образом головного героя роману Стендаля «Червоне і чорне». Він є «геніальним плебеєм», втіленням сучасного варіанта «природної людини». Сюжетним стрижнем роману не є історія карколомної кар’єри Жульєна Сореля в умовах Реставрації та зображення його любовних пригод із двома аристократками, а детальний опис його конфлікту з тогочасним французьким суспільством, його мораллю, законами та звичаями.

Розлад між жалюгідним способом дій,  нав’язаний суспільством, і чутливою натурою Жульєна, між нечистими засобами боротьби й героїчними мріями про життя, повне величі та щастя, є джерелом постійних душевних тривог і хвилювань головного героя. Так формується складний і суперечливий характер Жульєна Сореля.

 

Викладач зарубіжної літератури І.В. Гринкевич