Таємничі підземелля Рівного

Відділення програмування

08 жовтня 2021

08 жовтня 2021 року в рамках виховної години, здобувачі освіти 12-ІП групи спеціальності 121 «Інженерія програмного забезпечення» разом з куратором Нікітською Оксаною Віталіївною відвідали Таємничі підземелля Рівного.

Архітектурний комплекс «Таємничих підземель Рівного»  став візитівкою міста. Він виокремлюється модерним сучасним виглядом, але гармонійно вписується у навколишній ландшафт, зокрема, став природнім доповненням концертного майданчика у центральній частині парку.

Старовинні підземелля, виявлені в центральній частині Рівного, – одна з найбільш таємничих локацій міста. На них натрапили майже випадково: у парку біля фонтану провалився асфальт, а під ним був… тунель, глибокий і розгалужений.

Спочатку історики сходилися на тому, що підземелля споруджені за часів князів Любомирських (вони володіли містом з XVII століття). Однак згодом під час подальших досліджень і знахідок виникла альтернативна версія: ці ходи могли побудувати ще за часів Київської Русі.

Першокурсники з великим зацікавленням слухали розповіді екскурсовода про князів Любомирських та захопливі історії з минулого рідного краю. Такі заходи надають  можливість ознайомлення зі сторінками історії рідного краю, «доторкнутися» до минулого Рівного та побачити цікаві експонати, що значно розширює світогляд і свідомість студентів.

 

Оксана Нікітська, куратор 12-ІП групи