Туристсько-краєзнавча експедиція Прикарпаттям студентського активу економічного відділення коледжу

Економічне відділення

29 вересня 2021

Впродовж 23-24 вересня відбулася туристсько-краєзнавча експедиція студентського активу коледжу Прикарпаттям, в рамках щорічного марафону «Студентське життя – це…», який відбувається на економічному відділенні. Маршрут експедиції м. Рівне –м. Яремче ––м. Рівне.

У експедиції взяли участь студенти І та ІІІ курсів економічного відділення. Організатори Кристопчук Т. Є., Сорока М. В.

Під час екскурсії студенти відвідали с. Зарваниця.  Для християн усього світу Зарваниця добре відома чудотворною іконою і цілющим джерелом, біля якого з'являлася Божа Матір. Зараз на цьому місці споруджено Зарваницький духовний центр — комплекс церковних споруд з Собором Зарваницької Матері Божої, що належать Українській греко-католицькій церкві. Щороку сотні тисяч паломників приходять сюди на прощу. Наступною зупинкою було м. Яремче — кліматичний курорт і центр «зеленого» туризму Прикарпаття та цілої Гуцульщини. Не забули і про сувенірний ярмарок (на яремчанських ярмарках можна придбати вироби народних промислів та ремесел Гуцульщини – вишиті сорочки, плаття, рушники, ґердани (плетені з бісеру жіночі прикраси), вироби з овечих шкур та шерсті (ліжники, кожухи, гуцульські килими), керамічний та глиняний посуд, безліч дитячих дерев’яних забавок). Відвідали також Стежку Довбуша в Яремче - це дивовижний художньо-меморіальний комплекс, який починається в заповідному урочищі під назвою «Дрібка». Не оминули й гірськолижний курорт Буковель. А також с. Криворівня, відоме в Україні, в першу чергу, завдяки видатному українському письменнику, політичному і громадському діячу Іванові Франку. Іван Якович за запрошенням відомого фольклориста Гуцульщини Володимира Гнатюка вперше приїжджає в Криворівню ще у кінці позаминулого століття, згодом він обирає Криворівню для свого постійного літнього відпочинку і приїздить сюди майже щоліта зі сім'єю протягом 12-ти років. У Криворівні відпочивали також Леся Українка, Михайло Коцюбинський, Гнат Хоткевич, Василь Стефаник, Марко Черемшина, Костянтин Станіславський та багато інших. Саме тут написав Коцюбинський повість "Тіні забутих предків", а через півстоліття зняв свій відомий фільм з такою ж назвою Сергій Параджанов. І звісно заїхали побачити Джуринський водоспад, що входить до складу Національного природного парку «Дністровський каньйон», його вважають одним із наймальовничіших і найцікавіших місць Тернопільщини. Добратися до гідрологічної пам'ятки природи нелегко, але це не зупиняє тих, хто знає про нього.

Матеріали краєзнавчої експедиції як методу соціального виховання студентської молоді будуть представлені на щорічну виставку студентської творчості.

Тетяна Кристопчук, викладач

Мирослава Сорока, викладач