Європейський день мов

Економічне відділення

22 вересня 2021

“Скільки мов ти знаєш - стільки разів ти людина”

(Й.В.фон Гете)

Щороку 26 вересня відзначається Європейський день мов, як спосіб підтримки мовного різномаїття, багатомовності кожного європейця та розвитку викладання мов у світі.

22.09.2021 студенти 21-О групи економічного відділення з куратором Курилас Т.В. у рамках марафону “Студентське життя – це…” взяли участь у виховному заході, який відбувся у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці. Мета проведення цього заходу – актуалізація уваги до мовного і культурного різномаїття Європи, яке варто не лише підтримувати, а й популяризувати, розширюючи діапазон мов, якими люди спілкуються протягом життя, розвивати мовні навички, зміцнюючи взаєморозуміння між народами. Мова та комунікація зараз, як ніколи, складають серцевину Європейського суспільства. А вивчення мов відкриває шлях до нових перспектив у міжкультурних та ділових відносинах.

Для студентів була проведена екскурсія бібліотекою, окрім того вони мали можливість поринути у світ книжок, помандрувати віртуальним світом за допомогою новітніх технологій. Учасники заходу змогли долучитися до ознайомлення із стародруками, датованими ще  19 століттям.

Т.В.Курилас, куратор 21-О групи