Відкрите бінарне заняття з дисциплін «Фінансовий облік І» та «Оподаткування фізичних та юридичних осіб»

Економічне відділення

17 вересня 2021

17 вересня 2021 р. викладачами ВСП «РФК НУБіП України» к. е. н. Немкович О. Б. та к. е. н., доцентом Гнатюк А. А. було проведено відкрите бінарне заняття з дисциплін «Фінансовий облік І» та «Оподаткування фізичних та юридичних осіб» для здобувачів ступеня вищої освіти «Бакалавр» 4-ОБ групи економічного відділення спеціальності «Облік і оподаткування». Організації заходу активно сприяли завідувач економічного відділення ВСП «РФК НУБіП України» Мартинова І. М. та в. о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Чуй Віталій Володимирович. Заняття відвідали методист коледжу Балдич Л. В.,  завідувач економічного відділення Мартинова І. М., голова циклової комісії економічних дисциплін Конончук О. М. та ін.

Лекція на тему «Взаємозв’язок фінансового обліку та оподаткування» проводилася на базі Головного управління Державної податкової служби у Рівненській області у формі бінарного заняття із залученням стейкхолдерів. Як відомо, проблеми приведення облікового забезпечення підприємств у відповідність до вимог вітчизняного податкового законодавства продовжують залишатися надзвичайно актуальними. Тому майбутні фахівці повинні чітко усвідомлювати відповідність правил оподаткування вимогам щодо ведення бухгалтерського обліку, розвитку методичної бази вирішення проблеми організації фінансового та податкового обліку на підприємстві. Саме цим обґрунтована педагогічна доцільність вибору проведення заняття у даній формі.

Під час лекції викладачі продемонстрували свій підхід до розв’язання проблем обліку в оподаткуванні. Теоретичні аспекти заявленої теми було доповнено актуальною інформацією із практичної діяльності досвідчених фахівців: Матвійчук Ірини Миколаївни – завідувача сектору пресслужби, інформаційної політики та адміністрування субсайту та Сучик Людмили Василівни – начальника державної податкової інспекції у м. Рівному Головного управління ДПС у Рівненській області.

Впродовж лекції студенти активно комунікували, ставили питання, висловлювали власні думки, обговорювали дискусійні моменти. З метою закріплення отриманих знань студентам було запропоновано виконати тестове завдання, з яким вони ефективно справились.

На завершення здобувачі виразили щиру подяку усім учасникам заходу та виразили бажання щодо організації проведення занять у даній формі, яке буде враховано при організації освітнього процесу на економічному відділенні ВСП «РФК НУБіП України».

 

 

К. е. н. Немкович О. Б., к. е. н., доцент Гнатюк А. А.