Студентське життя – це здобуття фахових компетентностей

Економічне відділення

17 вересня 2021

17 вересня 2021 року в рамках студентського марафону  економічного відділення «Студентське життя  – це», здобувачі освіти 32-О групи спеціальності 071 «Облік і оподаткування» та організатори заходу завідувач економічного відділення Мартинова І. М., куратор групи, викладач фахових дисциплін Матвійчук Л.А., відвідали Департамент агропромислового розвитку Рівненської обласної державної адміністрації.

Начальник відділу бухгалтерського обліку та фінансово-кредитного забезпечення - головний бухгалтер Мулик Вікторія Степанівна, ознайомила присутніх з Програмами розвитку та підтримки агропромислового комплексу Рівненської області та організацією обліку установ в державному секторі.

Здобувачі освіти 32-О групи з цікавістю слухали інформацію щодо напрямків спрямування бюджетних коштів на виконання Програм пов’язаних з поліпшенням економічної ефективності роботи сільськогосподарських підприємств та домогосподарств. Фінансове забезпечення Програм здійснюється за рахунок коштів державного, обласного та місцевих бюджетів, інших не заборонених чинним законодавством джерел.

Фінансова підтримка агропромислового сектору Рівненської області на 2021-2023 р.р. направлена на розвиток: молочного скотарства; органічного виробництва; сільськогосподарської дорадчої діяльності; придбання причіпного інвентарю, обладнання, сільськогосподарської техніки, пально-мастильних матеріалів, насіння, мінеральних добрив, засобів захисту рослин; тваринницької галузі – витрати, пов'язані з будівництвом та реконструкцією тваринницьких приміщень, закупівлею поголів’я сільськогосподарських тварин та обладнання для тваринницьких приміщень; надання пільгових кредитів фермерським господарствам через Рівненський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі, тощо.

Головний бухгалтер Мулик В. С. та працівники бухгалтерії дали цінні поради майбутнім фахівцям бухгалтерського обліку ВСП «РФК НУБіП України» щодо необхідності оволодіння сумою фундаментальних і спеціальних знань, навичками творчого вирішення практичних завдань, постійного підвищення своєї кваліфікації, швидкого адаптування до сучасних умов.

Учасники та організатори заходу висловлюють глибоку вдячність керівництву Департаменту агропромислового розвитку Рівненської обласної державної адміністрації, начальнику відділу бухгалтерського обліку та фінансово-кредитного забезпечення – головному бухгалтеру Мулик Вікторії Степанівні та працівникам бухгалтерії за надану можливість ознайомитись з Програмами розвитку та підтримки агропромислового комплексу Рівненської області та організацією обліку установ в державному секторі.

 

Любов  Матвійчук, викладач економічних дисциплін,         

куратор групи 32-О