Перспективи дуальної освіти в ІТ-сфері

Відділення програмування

17 вересня 2021

16 вересня в 16 аудиторії викладачем Нікітською Оксаною Віталіївною було проведено семінар «Перспективи дуальної освіти в ІТ-сфері» для студентів 4-го курсу відділення програмування.

Мета семінару полягала у визначенні поняття та основних пріоритетів дуальної освіти для студентів випускних груп спеціальності 121 «Інженерія програмного забезпечення», встановленні взаємозалежності тандему «ОСВІТА - РОБОТА» в ІТ-сфері, доцільності продовження освіти та отриманні вищої освіти, як перспектива розвитку конкурентоспроможного ІТ – спеціаліста.

В рамках заходу була запрошена представник сфери ІТ Рівного Жовтобрюх Вікторія Василівна – регіональна директорка Mindy Support, яка донесла інформацію здобувачам освіти про наявність ІТ-компаній та організацій Рівного та готовність їх співпрацювати з студентами в межах технологічних практик та, в перспективі ставати їх потенційними роботодавцями.

Mindy Support – міжнародна компанія, яка надає послуги по обробці даних (зображень), технічній підтримці,  аутсорсингу відділу обслуговування клієнтів, продаж та маркетингу. Це 6 локацій по Україні і понад  2000 людей в команді, але найголовніше, що це спільнота для активних і цілеспрямованих людей, які хочуть розвивати свої навички, створювати інновації і вчитися.

Завідувач відділенняпрограмування Якимчук Ірина Олександрівна узагальнила інформацію доповідачів, вмотивувавши здобувачів освіти на подальше навчання за ступеневою освітою, а також самонавчання для розвитку майбутніх випускників та становлення їх як конкурентоспроможних ІТ – спеціалістів.

Оксана Нікітська, викладач