Студентське життя – це вивчення культури та мистецтва України

Економічне відділення

16 вересня 2021

Черговим виховним заходом на економічному відділенні в рамках марафону „Студентське життя – це” було відвідування групою 31-Ф (куратор Грицик Т.А.) виставки художньої творчості. Галерея європейського живопису Євро-Арт міста Рівне презентувала картини відомого українського художника, лауреата Шевченківської премії Валерія Франчука (до 30-річчя Незалежності України).

Ретроспективна виставка „Осмислення” Валерія Франчука об’єднує близько 40 картин його найвідоміших серій та циклів – „Розгойдані дзвони пам’яті, “Молюсь за тебе, Україно”, „Плоди саду людського”, „Мир, Вам”, „Джерела”, „Ода творцю світу”, а також „Квіти”, „Силуети”, „Моя Галактика”, „Свіча Пам’яті”. Кожна з представлених картин – як придорожній хрест, біля якого потрібно спинитися, подумати, осмислити, помолитися і лише тоді йти далі…

Усі твори Валерія Франчука виконані у  у його неповторній кольоровій гаммі та в оригінальній техніці виконання. Картинам художника притаманні романтичний пафос, дивовижна виразність і глибока українська емоційність. Валерія Франчука заслужено називають Літописцем України, адже уся його творчість пов’язана з долею українського народу.

Відвідування даної виставки дуже корисний виховний захід для студентів, адже галерея „Євро-Арт” є активною ініціативною платформою для творчих людей, а також місцем спілкування та культурного дозвілля для мистецької спільноти Рівного.

 

Тетяна Грицик, куратор групи 31-Ф