Нові надходження для спеціальності «Геодезія та землеустрій»

Технічне відділення Бібліотечно-інформаційний центр

03 вересня 2021

1.     Аграрне право України: навч. посібник для підготовки до іспитів / упоряд. І. В. Тетарчук,  Т. Є. Дяків . - Київ : Центр учбової літератури, 2020. - 244 с.

Навчальний посібник розрахований на учнів, слухачів, аспірантів правових освітніх організацій. Структура посібника побудована на більш раціональному і легкому поданні матеріалу учням - в питаннях і відповідях. Цей посібник знадобиться всім, хто хоче озброїти себе системою знань з курсу земельного права України.

2.     Двуліт, Петро Дмитрович. Основи морської геодезії та навігації : конспект лекцій / П. Д. Двуліт, О. М. Денисов. - Львів : Вид-во Львів. політехніки, 2007. – 152 с.

У конспекті лекцій висвітлені питання: загальна характеристика Світового океану, методи (оптичні, радіотехнічні, супутникові, гідроакустичні та автономні) і технічні засоби морської геодезії, морське топографічне знімання і складання морських топографічних карт.

3.     Двуліт, Петро Дмитрович. Фізична геодезія : [підручник] / П. Д. Двуліт. - Київ, 2008. - 256 с.

У підручнику викладений сучасний стан визначення фігури та зовнішнього гравітаційного поля Землі. В ньому наведені необхідні дані з теорії потенціалу і розв’язання граничних задач, а також описані властивості гравітаційного поля Землі і приведені параметри, які характеризують нашу планету. Книга призначена для студентів закладів вищої освіти, які навчаються за напрямом "Геодезія, картографія та землеустрій".

4.     Довкілля Рівненщини - 2018 : доповідь про стан навкол. природ. середовища в Рівненській обл. у 2018 році / Департамент екології та природних ресурсів Рівненської облдержадміністрації. - Рівне, 2019. - 300 с.

5.     Довкілля Рівненщини за 2016 рік : доповідь про стан навкол. природ. середовища в Рівненській обл. у 2016 році / Департамент екології та природних ресурсів Рівненської облдержадміністрації. - Рівне, 2017. - 256 с.

6.     Земельне право України: навч. посібник для підготовки до іспитів / упоряд. І. В. Тетарчук,  Т. Є. Дяків . - Київ : Центр учбової літератури, 2020. - 238 с. Навчальний посібник розрахований на учнів, слухачів, аспірантів правових освітніх організацій. Структура навчального посібника побудована на більш раціональному і легкому поданні матеріалу учням - в питаннях і відповідях. Цей посібник знадобиться всім, хто хоче озброїти себе системою знань з курсу земельного права, які знадобляться на практиці кожного юрисконсульта.

7.     Клименко, Микола Олександрович. Екологія людини : навч. посібник / М. О. Клименко, І. І. Залеський. - Рівне : УДУВГП, 2004 ; Київ : Вид. центр "Академія", 2005. - 228 с.: іл. - (Альма-матер).

У підручнику охарактеризовано взаємозв'язки природи і суспільства, динаміку впливу на людську спільноту космічних, планетарних, локальних природних явищ і процесів, а також наслідки антропогенного втручання у навколишнє середовище. Смисловим ядром видання є розкриття сутності екології людини як науки, що досліджує взаємовплив оболонок планети і людини, біохімію людського організму, можливості самодіагностики, оздоровлення, адаптації до стресогенних чинників і загальний еколого-демографічний стан людства з метою вироблення рекомендацій щодо гармонійного розвитку цивілізації і збереження природи.

8.     Корнєєв, Юрій Валентинович. Земельне право України : навч. посібник / Ю. В. Корнєєв. - Київ : Центр учбової літератури, 2021. - 200 с.

Навчальний посібник розрахований на студентів, слухачів, аспірантів юридичних навчальних закладів. Структура навчального посібника побудована на найбільш оптимальному та легкому поданні матеріалу студентам – у запитаннях і відповідях. Даний посібник стане у пригоді всім, хто бажає озброїти себе системою знань з курсу земельного права, які стануть у пригоді в практичній діяльності кожного юриста.

9.     Кочеригін, Леонід Юрійович. Фотограмметрія : навч. посібник / Л. Ю. Кочеригін. - Біла Церква : БНАУ, 2019. - 496 с.

Посібник виконано з урахуванням стандартів ОПП та ОКХ 2013 року за освітньо-кваліфікаційним рівнем "молодший спеціаліст" спеціальності "землевпорядкування" та навчальною програмою 2014 року. Розділи присвячено історії виникнення і розвитку аерофотознімання, лінійній перспективі, контурному зніманню, методам творення топографічних планів і карт за фотозображенням, основам цифрової фотограмметрії та дистанційному зондуванню Землі. навчальний посібник призначений для студентів і викладачів закладів вищої освіти спеціальності  192"Геодезія та землеустрій".

10. Мартин, Андрій Геннадійович. Історичні аспекти формування земельних відносин  і землеустрою в Україні : монографія / А. Г. Мартин, Т. М. Прядка. - 2-ге вид. - Київ : Центр учбової літератури, 2020. - 194 с.

Висвітлено актуальні питання розвитку земельних відносин і землеустрою в Україні у феодально-кріпосну епоху, в період селянської реформи 1861 року, в період зародження капіталізму, під час столипінської реформи 1906-1917 рр., в радянській Україні. Розкрито історію земельних відносин і землеустрою у період незалежності України. Для аспірантів і викладачів землевпорядних факультетів, а також широкого кола фахівців у галузі земельних відносин і землеустрою.

11. Основи математичного опрацювання геодезичних вимірювань : навч. посібник / П. М. Зазуляк, В. І. Гавриш, Є. М. Євсєєва, Йосипчук. - Львів : Вид-во "Растр-7", 2007. - 408 с.

У навчальному посібнику висвітлено теоретичні основи математичного опрацювання геодезичних вимірювань, методику отримання надійних значень вимірюваних величин. Наведено відомості з лінійної алгебри, теорії ймовірностей та математичної статистики, теорії похибок вимірювань та методу найменших квадратів, що дозволяють розв'язувати різноманітні задачі математичного опрацювання геодезичних вимірювань. Призначений для студентів напряму „Геодезія, картографія та землевпорядкування" денної та заочної форм навчання вищих навчальних закладів, а також може бути корисний для аспірантів, молодих вчених та спеціалістів сучасного геодезичного виробництва.

12. Панчук, Юрій Миколайович. Інженерна геодезія : навч. посібник / Ю. М. Панчук, І. М. Бялик, О. Є. Янчук. - Рівне : НУВГП, 2012. - 337 с.

Навчальний посібник містить робочу програму навчальної дисципліни «Інженерна геодезія», методичні рекомендації до вивчення модулів та тем лекційного матеріалу, підготовки та виконання лабораторних робіт, порядку виконання та оформлення розрахунково-графічних робіт і самостійної роботи студентів, контрольні питання та текстову програму контролю знань, список рекомендованої літератури, необхідної при використанні для самостійного вивчення навчальної дисципліни в умовах Європейської кредитно-трансферної системи.

13. Решетник, Петро Михайлович. Теоретико-методологічні основи технології навчання інженерно-технічних дисциплін : монографія / П. М. Решетник. - Київ : ЦП "КОМПРИНТ", 2013. - 328 с.

У монографії досліджуються теоретико-методологічні проблеми технології навчання інженерно-технічних дисциплін на прикладі підготовки інженерних дисциплін в аграрному навчальному закладі. Монографія призначена для наукових працівників, викладачів інженерних дисциплін, аспірантів та магістрів, яких цікавлять проблеми технології навчання.

14. Термінологія землеустрою : навч. посібник / І. П. Ковальчук, Н. Т. Тверезовська, В. П. Сидорко [та ін.] ; за ред. І. П. Ковальчука. - Ніжин : Вид. ПП Лисенко М. М., 2015. - 1016 с.

Навчальний посібник містить узагальнений і систематизований поняттєво-термінологічний апарат з питань землевпорядкування і його геодезично-картографічного, проектного, геоінформаційного, технічного забезпечення, який використовується в нормативно-правових актах сфери земельних відносин, землевпорядних дисциплінах, науковій і методичній літератури, словниках та довідниках землевпорядної тематики.

15. Земельний кодекс України : нормат. документи в ред. станом 01.02.2021 р. - Суми : ТОВ "ВВП НОТІС", 2021. - 136 с. - (Законодавство України).

16. Шевченко, Тарас Георгійович. Геодезичні прилади : практикум : навч. посібник / Т. Г. Шевченко, О. І. Мороз, І. С. Тревого ; Міністерство освіти і науки України, Нац. ун-т "Львівська політехніка". - Львів : НУ "Львівська політехніка", 2007, 2010. - 196 с.

Викладено основи досліджень геодезичних оптичних і електричних приладів. Описано конструкцію сучасних теодолітів, відлікові пристрої геодезичних приладів. Докладно подані дослідження відлікових пристроїв, рівнів та компенсаторів нахилу. Описано прийоми роботи сучасними електронними тахеометрами та нівелірами. У дослідженнях і перевірках кутомірних приладів та нівелірів достатньо уваги приділено електронним приладам, виділено особливості їхніх перевірок. Для студентів і викладачів геодезичних спеціальностей ВНЗ, а також працівників геодезичних виробництв.

Людмила Бурячинська