Правопросвітницький захід «Українське сімейне право» Рівненської обласної універсальної бібліотеки

Відділення програмування Бібліотечно-інформаційний центр

19 травня 2021

19 травня 2021 року студенти 32-ІП та 33-ІП групи відділення програмування за запрошенням завідувача бібліотечно-інформаційного центру Людмили Бурячинської відвідали Рівненську обласну універсальну бібліотеку.

Засідання клубу «Феміда» пройшло з досить незвичної теми українського сімейного права. Сімейне право як система різноманітних правил поведінки торкається кожного, ведучи та оберігаючи його з материнського лона, від колиски – до літнього віку. Права і обов’язки подружжя виникають на основі шлюбу, зареєстрованого державним органом реєстрації актів цивільного стану.

Спеціаліст регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області Юрій Висоцький розповів про відносини між подружжям щодо порядку та умов узяття шлюбу, особистих і майнових відносин між ними, порядку та умов припинення шлюбу; відносини між батьками й дітьми, іншими родичами тощо.

Правопросвітницький захід був цікавим та пізнавальним. Студенти, які були присутні на заході, долучились до обговорення та задавали безліч запитань.

Валентин Бондарчук, куратор 33-ІП групи