Пам'ять вічно жива! Пам’ять – це  не просто частина історії, це наша совість, біль, наша гордість. 8 та 9 травня Україна відзначає День пам'яті та примирення, а також День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У ці травневі дні ми схиляємо голови перед загиблими - тими, чиї імена викарбувані на сторінках історії й тими, чиїх імен ми не знаємо й нині. Ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями Об'єднані Нації. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона - запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

07 травня 2021 року в групі 11-П було проведено Урок Пам’яті з нагоди Дня пам’яті та примирення і 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (куратор Купчишина Т. В.).

Мета заходу: вшанування подвигу переможців над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років, ветеранів війни, учасників українського визвольного руху, жертв нацистських переслідувань, увічнення пам’яті загиблих у Другій світовій війні, виховання мужності, почуття патріотизму, любові до Батьківщини.

Активну участь у виховному заході прийняли здобувачі освіти Скороход Владислава, Козачок Оксана, Григорчук Лілія,   Данильчук Андрій, Козяр Віктор, Вознюк Михайло. 

Хвилиною мовчання учасники виховного заходу вшанували пам'ять  тих, хто поліг смертю хоробрих, пам’ять всіх, чиї серця обпалила Друга світова війна.

Пам’ятаймо тих, хто боровся за Україну тоді! Шануймо тих, хто воює за неї сьогодні!

 

Тетяна Купчишина, куратор 11-П групи