Живи навчайся та працюй у Рівному

Відділення програмування Рада роботодавців ВП

23 квітня 2021

22 квітня 2021 року Нікітська Оксана Віталіївна як представник відділення програмування ВСП РФК «НУБіП України» відвідала зустріч представників ІТ-кластеру Рівне, метою якої було обговорення популяризації ІТ-сфери в межах області.

Минулого року Rivne IT Cluster почав активну співпрацю з місцевими органами влади. Окрім цього, спільно з Агенцією розвитку регіону кластер увійшов в робочу групу по розробці стратегії розвитку регіону з основною спеціалізацією на IT-секторі.

Оскільки школи та коледжі міста дають сильні базові знання з математики, важливо продемонструвати школярам та студентам що не обов'язково переїжджати до Києва аби розпочати свою IT-кар’єру. Кластер підписав меморандум з трьома базовими вишами, що займаються підготовкою IT-спеціалістів: Національний університет водного господарства та природокористування, Рівненський державний гуманітарний університет та Національний Університет «Острозька Академія». Крім того, існують угоди з закладами з підготовки молодших спеціалістів такими як Рівненський коледж НУБіП України, а також декількома комерційними навчальними закладами: Шаг, Uprise Centre та STEM-школа Inventor

Проект «Живи навчайся та працюй у Рівному» передбачає три напрямки :

1. Робота з випускниками та батьками випускників шкіл Рівного

2. Організація ІТ-марафонів на базах закладів освіти, що готують спеціалістів ІТ сфери.

3. Впровадження інформації рекламного характеру засобами мас-медіа Рівного.

Було обговорено концепцію інформації, що буде представлена на презентації учням випускних класів для максимальної активізації молоді лишатися в рідному місті для навчання та подальшого працевлаштування в сфері програмування.

Крім того піднімались важливі питання масштабів та концепції проведення ІТ-марафонів в навчальних закладах Рівного та області.

 Оксана Нікітська, викладач