Патріоти України – історія, сьогодення

Технічне відділення

31 березня 2021

Вірус всіма силами забирає можливість спілкуватися офлайн, проводити заходи та навчання, але ми переходимо всі в онлайн і плідно продовжуємо працювати. Адже навчальний та виховний процес жоден вірус не повинен зупинити.

Продовжуються заплановані заходи тижня землевпорядних дисциплін.

Сьогодні, 31 березня, за ініціативи Бусленко Галини Михайлівни проведено виховний захід на тему: "Патріоти України – історія, сьогодення".

Крізь призму років, ми обговорили актуальні питання, а саме: кроки Української Центральної Ради, як першого державотворчого органу після розвалу "російської тюрми народів".

Невирішеність земельного питання, та його важливість для українців як в 1917 так і 2021рр.

Згадали жертовність героїв Небесної Сотні, котрі віддали життя за нашу незалежність.

14 березня Україна відзначає День українського добровольця. Ми обговорили важливість та історичні корені українського добровольчого руху, як важливого елементу в «цементуванні» України.  Наголосили, що завдяки добровольцям в 2014 році під ударами підлої москви вистояла наша держава.

До дискусії приєднався також Талімончук Олександр Григорович, який наголосив: «Держава починається в кожному з нас, і ми відповідально та старанно маємо її берегти, та не питати, що нам повинна Україна, а краще запитати, що ми можемо для держави зробити корисного».

Русіна Неля Григорівна продемонструвала ряд важливих українських постатей, які надали вагомий поштовх до свідомості та становлення нашої держави.

Дякую, всім студентам (21-З, 22-З) та викладачам, за проведення важливого навчально-виховного заходу.

Маючи в своїй нації і Схід і Захід...ми мусимо, коли хочемо бути нацією, ці два напрями під гаслом єдності нашої та індивідуальності нашої національної в собі весь час гармонізувати. Без такої гармонізації ми гинемо як нація: підпадаєм – не завойовані ніколи чужою зброєю, а завжди власним внутрішнім розладом – під впливи то східної Москви, то західної Польщі..

Юрій Коняхін, викладач історії

Галина Бусленко, викладач землевпорядних дисциплін