Виховний захід «Безпечний Інтернет»

Групи загальноосвітньої підготовки Бібліотечно-інформаційний центр

24 березня 2021

 Сучасні інформаційні технології та Всесвітня мережа не тільки відкривають безмежні можливості для навчання і особистісного розвитку людини, а і сповнені загроз і небезпек, яким треба вміти протистояти.

24 березня 2021 року в бібліотечно-інформаційному центрі коледжу було проведено виховний захід «Безпечний Інтернет» для здобувачів освіти 11-П групи (куратор Купчишина Т. В.).

Мета виховного заходу - розширити й поглибити знання здобувачів освіти про позитивні і негативні наслідки використання Інтернету, сприяти обізнаності їх про існуючі небезпеки і про шляхи їх подолання, виховувати любов до родини, навколишнього світу, етичне спілкування між товаришами, дорослими, молодшими друзями.

Здобувачі освіти Скороход Владислава, Козачок Оксана, Цинко Дарина, Вознюк Михайло, Іскра Владислав, Данильчук Андрій підготували повідомлення і презентації про кіберсуїцид, тролінг, кібербулінг, шахрайство, секстинг, кібергрумінг, небезпечні ігри. Цікаву інформацію студенти отримали від перегляду відеофільму «Як подолати залежність від соціальних мереж».

Повністю обмежити доступ в кіберпростір неможливо, та й не потрібно. Величезна кількість розвиваючої корисної інформації, літератури, музики і просто спілкування за інтересами, зв’язок з родичами і друзями – все це можна знайти в Інтернеті. Достатньо знати правила поведінки, щоб забезпечити особисту безпеку в Інтернеті.

 

Тетяна Купчишина,  куратор 11-П групи