Ліна Костенко. Чарівний світ поезії. До дня народження письменниці

Бібліотечно-інформаційний центр

19 березня 2021

19 березня одній із найвідоміших українських письменниць сучасності виповнився 91 рік. Ліна Костенко написала неймовірну кількість поезії, поем, кілька сценаріїв і прозовий роман, вона вважається живим класиком та генієм слова. Кожен її вислів, кожна цитата - метафори, що надихають та змушують замислитися над вічними та важливими темами.

Вона стала прикладом для багатьох українців, а її вірші - натхненням. Все своє життя письменниця відстоювала свою точку зору поезією, не боялася репресій та завжди говорила, що думала, про владу.

Ліна Костенко – незаперечний моральний авторитет для українців. Її поезія – відверта та щира. Її талант – винятковий та багатогранний.

Щира подяка та низький уклін поетесі, яка стала сумлінням української нації, за її неперевершену поезію та громадянську позицію!

19 березня в читальному залі БІЦ провідним бібліотекарем Андрійчук С. В. проведено бібліотечний захід – караван історій на тему: «Ліна Костенко. Чарівний світ поезії». До заходу долучилися здобувачі освіти 11-П групи, куратор групи Купчишина Т. В., бібліотечні працівники.

 

Світлана Андрійчук, провідний бібліотекар БІЦ

Джерело: https://tsn.ua/lady/news/obschestvo/lini-kostenko-91-rik-zgaduyemo-cikavi-fakti-iz-zhittya-pismennici-ta-naykraschi-virshi-1747657.html