Еколого-агрохімічна характеристика ґрунтового покриву Рівненської області

Технічне відділення Бібліотечно-інформаційний центр

17 березня 2021

17 березня 2021 року відбулася відкрита публічна лекція «Еколого-агрохімічна характеристика ґрунтового покриву Рівненської області»  головного інженера-ґрунтознавця Рівненської філії державної установи «Інститут охорони ґрунтів України» Крупко Галини Дмитрівни для здобувачів освіти спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» технічного відділення. На лекції була присутня  завідувач відділу інформації та документів виробничої тематики Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки Гірак Раїса Олександрівна. Захід був проведений в аудиторії 66 «Землевпорядного креслення та проектування».

Гірак Р.О. ознайомила студентів із актуальними проблемами охорони ґрунтів України. Вона підкреслила значення досліджень ДУ «Інститут охорони ґрунтів України».

Крупко Г.Д. у своєму виступі розкрила питання еколого-агрохімічної характеристики ґрунтового покриву Рівненської області. Головними питаннями лекції стали: якість ґрунтів Рівненської області, внесення добрив, балансу гумусу та агрохімічного паспорту земельної ділянки. Також лектор ознайомив здобувачів освіти з виробничою структурою, перспективними планами й проблемами діяльності державної установи.

Студенти  обговорили важливі питання охорони ґрунтів в Україні та області, отримали корисні знання з дисциплін «Основ грунтознаства та мінералогії», «Грунтознавства та основ агрохімії», «Основ землеробства та рослинництва», «Основ сільськогосподарського виробництва» та «Землевпорядного проектування».

Неля Русіна, Неля Кийко, Ольга Петрова  – викладачі землевпорядних дисциплін

Людмила Бурячинська, завідувач БІЦ