Виховна година «Кібербулінг та кібербезпека»

Економічне відділення

16 березня 2021

16 березня 2021 р. на базі ВСП «РФК НУБіП України» було проведено виховну годину на тему «Кібербулінг та кібербезпека». Учасники заходу – здобувачі освіти 21-П групи та куратор групи О.М.Лисяк.

До проведення виховної години було запрошено представника Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області Григорія Юрійовича Ососкало.

Учасники зустрічі мали чудову нагоду ознайомитися з роботою Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області, поговорити про кібербулінг, дізнатися про його різновиди, форми вираження та з'ясувати, як захиститися від образ у соцмережах і не стати жертвою кібершахраїв.

Слід сказати, що здобувачі освіти не тільки отримали нову інформацію, але й поповнили свій лексичний запас, дізнавшись про такі специфічні форми мовної агресії, як флеймінг (суперечка заради суперечки) і тролінг (мовна провокація). Привернуло увагу аудиторії й таке поняття, як хепіслепінг (від англ..happy slapping– щасливе ляскання) – відносно новий вид кібербулінгу, який починався в англійському метро, де підлітки, прогулюючись пероном, раптом ляскали один одного, у той час як інший учасник знімав це на мобільну камеру. У подальшому за будь-якими відеороликами, в яких записано реальні напади, закріпилась назва хепіслепінг.

Загалом виховна година стала цікавою і захоплюючою. Здобувачі освіти активно долучилися до обговорення актуальної проблеми і всі разом дослідили основні причини кібербулінгу та дізналися про можливі способи кібербезпеки.

 

Оксана Лисяк, куратор 21-П групи