Відкрите заняття з навчальної дисципліни «Стандартизації та метрології»

Технічне відділення

15 березня 2021

15 березня 2021 року викладач землевпорядних дисциплін Біда Петро Іванович провів відкрите заняття зі студентами 42-З групи технічного відділення спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» з теми «Основи теорії похибки вимірювань та оцінка точності геодезичних вимірювань».

На практичному занятті використані різні форми і методи роботи зі студентами: пояснення, демонстрація, виконання практичних завдань за допомогою GPS-приладом, тестування.

На практичному занятті здобувачі освіти здобували практичні навички виконання повірок геодезичних приладів та проведення метрологічної атестації геодезичних приладів. Перша частина практичного заняття була проведена у співпраці з головним спеціалістом «ПП Гусарук О.В.» Бурковський Я.Я., який ознайомив студентів з будовою та основними характеристиками GNSS (GPS) приймачем GNSS Leica GS08Plus (GS12) + CS10.  Бурковський Я.Я. провів майстер клас з роботи GPS приймача. Студенти виконали повірки геодезичного приладу  та вимірювання точок місцевості на території коледжу.

Друга частина заняття пройшла в аудиторії з проведення метрологічної атестації геодезичних приладів.  

Всі здобувачі освіти були активними на занятті. Узагальнення та систематизація вивченого матеріалу була проведена тестуванням з використанням інтернет-форми.     

В цілому проведене заняття викликало зацікавленість у здобувачів освіти, адже уміння працювати  з сучасними геодезичними приладами є фундаментом успіху майбутнього фахівця геодезії та землеустрою.

 

Петро Біда, викладач

Неля Русіна, голова ЦК землевпорядних дисциплін