Обговорення питань ступеневої освіти з батьками студентів четвертого курсу відділення програмування

Відділення програмування

13 березня 2021

13 березня 2021 року відбулася онлайн зустріч з понад 40 батьками студентів випускного курсу ОКР "Молодший спеціаліст". На зустріч з завідувачем відділення програмування Іриною Якимчук організували куратори 41-ІП (Оксана Куделя), 42-ІП (Ірина Музичук), 43-ІП (Оксана Нікітська) груп. Ірина Олександрівна розповіла про перспективи ступеневої освіти для здобувачів освіти за спеціальністю 121 "Інженерія програмного забезпечення".

Однією з таких стала розповідь про можливість навчання у базовому університеті на факультеті інформаційних технологій за денною формою навчання та у Міжкафедральній навчальній лабораторії НУБіП України (на базі ВСП "РФК НУБіП України"). Про навчання в одному з найкращих університетів України, про матеріально-технічну базу факультету та інші умови навчання і проживання розповіла випускниця факультету ІТ НУБіП - Вікторія Артемчук, викладач програмування та інформаційних дисциплін. З особистого досвіду навчання у НУБіП Вікторія Ігорівна та Ірина Олександрівна донесли присутнім інформацію про спеціальності факультету та про вебсторінку з сайту коледжу та університету, де можна детально ознайомитися з нею.

Сергій Кондюк, завідувач Міжкафедральної навчальної лабораторії НУБіП, розповів про умови подачі документів, терміни навчання та можливість здобути освітній ступінь бакалавра у Київському ВУЗі на базі нашого коледжу.

Та однією з кращих перспектив ступеневої освіти є навчання у стінах рідного коледжу. Традиції коледжу студенти знають, люблять, а тому залишитися у коледжі для здобування ОС "Бакалавр" буде продовженням набуття знань і умінь, співпраці з ІТ-компаніями міста для його розбудови. Адже чимало цікавих проектів плануються ІТ кластером Рівне, який завжди радить куди піти на практику і в кого повчитися досвіду роботи програмістом.

Зі сторони батьків були задані питання і про НУБіП, і про ВСП "РФК НУБіП України", і про МНЛ НУБіП України. Як завжди батьків цікавить як будуть навчатися їх діти, "на чому" і хто їх буде вчити. Про якісний науково-педагогічний склад університету та коледжу, про акредитацію, про магістратуру знають випускники НУБіП та аспіранти. До таких відноситься і Олег Качановський, відповідальний секретар приймальної комісії коледжу. Він запевнив, що дітей забезпечать якісними умовами навчання і проживання найближчі три роки. Тому чекаємо літа і приймаємо абітурієнтів у кращі заклади області, регіону та країни.

Оксана Куделя, куратор 41-ІП групи